Bellaterra crea un parc per evitar l'atropellament d'esquirols

L'Entitat Municipal Descentralitzada ha instal·lat ponts entre els arbres | L'objectiu és protegir els animals d'atropellaments a la carretera

Un esquirol, a la part inferior, en un dels ponts instal·lats
Un esquirol, a la part inferior, en un dels ponts instal·lats | EMD
Redacció
15 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:19h
L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) Bellaterra ha instal·lat dos ponts entre els arbres que hi ha en aquesta zona de Cerdanyola del Vallès. Concretament, s'han instal·lat a l'alçada del punt quilomètric 3 de la carretera BV-1414, que conecta Cerdanyola del Vallès amb Sabadell, amb l'objectiu de facilitar el pas d'esquirols i, d'aquesta manera, evitar que siguin atropellades.

L'estudi, elaborat pel biòleg Josep Lascurain, ha constatat que, després de la col·locació el passat estiu d'aquests passos elevats, a 15 metres d'altura, no hi hagut més atropellaments. A més de dos ponts, s'ha col·locat unes menjadores i unes càmeres de fototrampeig per detectar la presència d'aquestes espècies.

Lascurain ha assegurat que és una iniciativa pionera i "adequat com a protecció dels esquirols que és exportable a altres municipis "del Vallès Occidental i l'àrea metropolitana de Catalunya.

L'EMD va detectar diversos punts d'atropellament freqüents en aquesta carretera, que segons la Diputació de Barcelona el 2013 passaven 6.611 vehicles diaris, per aquesta raó va decidir encarregar l'estudi a l'especialista i no ha descartat instal·lar més ponts en altres punts.

Lascurain ha xifrat que Bellaterra disposa de 2,16 hectàrees de bosc madur i compta amb una presència d'aquests animals d'entre quatre i sis per quilòmetre quadrat.