«La batalla de l'aigua» a Terrassa, protagonista del «30 minuts» de TV3

La municipalització de l'aigua serà la protagonista del reportatge d'aquest diumenge al programa televisiu

Jordi Ballart, al programa 30 Minuts de TV3.
Jordi Ballart, al programa 30 Minuts de TV3. | Twitter @30minuts
Joaquim Albalate
15 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:05h
La municipalització de l'aigua serà la protagonista del reportatge d'aquest diumenge al veterà programa 30 Minuts de TV3. L'espai parlarà, especialment, dels casos de Terrassa i de Barcelona, ciutats on la gestió de l'aigua sempre l'ha fet una empresa privada i que ara tenen la voluntat de municipalitzar el servei.

El reportatge, que s'emetrà aquest diumenge en prime-time a TV3, ha estat elaborat per Jordi Regàs i Sara Segarra, amb imatges de Carles de la Encarnación, el muntatge de Carles Señalada i la producció de Sandra Rierola.

El programa explicarà l'evolució dels fets des del juliol del 2016, en què el ple de l'Ajuntament de Terrassa es va pronunciar a favor de remunicipalitzar el servei, i de l'enfrontament entre la companyia i l'alcalde, que ha denunciat, en diverses ocasions, pressions i amenaces. També explicarà el punt de vista de Mina, que defensa una empresa mixta sense concurs públic. Aquest cas, segons el reportatge, seria similar al que van fer Agbar i l'Àrea Metropolitana de Barcelona el 2013, una societat que el jutge ha anul·lat per la manca de concurs públic. 

Per últim, el reportatge parlarà de la trentena de concessions d'aigua que s'acaben a Catalunya en els propers anys, i explicarà els casos de ciutats que han completat el procés de municipalització amb èxit: els de Grenoble o París, a França, en què els preus han baixat un 20% i un 8%, respectivament, i els de Collbató i Figaró-Montmany a Catalunya, pobles que han recuperat la gestió després d'una batalla judicial i política amb les antigues concessionàries.

La situació de l'aigua a Terrassa, sense novetats

El procés de municipalització de l'aigua a la ciutat continua igual que fa un mes, quan el tinent d'alcalde Marc Armengol va explicar a LaTorre que, tot i que el jutge hagués admès a tràmit el recurs presentat per Mina, les accions de l'Ajuntament per recuperar el servei no s'aturarien