Com puc evitar que em robin la bicicleta?

L'Ajuntament de Terrassa impulsa mesures per evitar els robatoris de bicicletes, però cal que els usuaris prenguin precaucions

Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:03h
Els Mossos d'Esquadra emeten periòdicament un seguit de consells per evitar els robatoris de bicicletes. L'Ajuntament de Terrassa ha començat a instal·lar un seguit d'adhesius en el mateix sentit, i s'ha adherit al Biciregistre, una base de dades de bicicletes per a que siguin més fàcils de localitzar si desapareixen.

Consells a l'hora d'aparcar les bicicletes

La policia recomana que si s'aparquen a la via pública, s'escullin els espais d'aparcament més freqüentats, per tal que la bicicleta quedi a la vista de tothom. També recomanen aparcar la bicicleta en un lloc que permeti lligar-la com a mínim pel quadre, i també per una roda, i si pot ser, per les dues.

La tanca més fiable i segura per lligar una bici són les de tipus "U" rígides, i si la bicicleta està guardada dins d'un garatge o traster, també recomanen lligar-la igualment i evitar deixar les claus en un lloc accessible.

Identifiqueu la vostra bicicleta

Cada bicicleta té un número de bastidor únic i exclusiu que la identifica. Normalment aquest número de bastidor es troba situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler.

Es pot fer gravar el número de DNI o qualsevol altra referència en algun lloc del quadre de la bicicleta.

Cal anotar el número de bastidor de la vostra bicicleta en altres llocs, com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció.

I si ens roben la bicicleta?

Si tot i les precaucions, s'és víctima del robatori d'una bicicleta, cal que es denunciï a la dependència policial més propera. Per presentar una denúncia s'ha d'aportar un document identificatiu personal: DNI, passaport, NIE o permís de conduir; la factura de compra i, si no se'n disposa, dades sobre la marca, el model, el color i els trets característics, i molt millor si se n'aporta una fotografia, i el número de bastidor o número identificatiu gravat.

En el cas de recuperar la bicicleta, aquestes dades serviran per identificar tant la bicicleta com el seu propietari.