Les urgències de Mútua de Terrassa, desbordades per l'epidèmia de grip

Els pacients s'acumulen als passadissos tot i que les instal·lacions funcionen al 100% i el personal s'ha reforçat com cada any | Els hospitals de tota Catalunya estan col·lapsats

Les urgències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa estan col·lapsades per l'epidèmia de grip
Les urgències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa estan col·lapsades per l'epidèmia de grip | J. A.
Joaquim Albalate
10 de gener del 2017
L'epidèmia de grip, que ha saturat les urgències dels hospitals de tota Catalunya els últims dies, també afecta els centres sanitaris de Terrassa. Mentre que la setmana passada era l'Hospital de Terrassa el que tenia les urgències saturades, aquest cop és l'Hospital Universitari MútuaTerrassa el que està al límit de les seves capacitats.

La directora de comunicació de MútuaTerrassa, Natàlia Albà, ha explicat a La Torre que "l'hospital està ple, amb tots els recursos actius però sense arribar a derivar els pacients", un extrem que s'havia rumorejat aquest matí.

Albà explica que la situació no és excepcional respecte els altres anys, amb la diferència que "aquest any s'ha avançat i ha coincidit amb les festes". Això ha fet que "els pacients que anirien als CAP i als ambulatoris hagin hagut d'anar a Urgències perquè alguns dies se l'han trobat tancat". 

L'entitat reconeix que "els espais estan ultrautilitzats i hi ha un punt de tensió", però explica que "no hi ha cap planta tancada ni cap llit reservat per res que no siguin les urgències". Albà ha dit que "tenim el mateix personal que altres anys, i el reforcem sempre en aquesta èpoica de l'any".

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa, de fet, ha reprogramat, per exemple, els quiròfans, per poder cobrir les urgències. La situació de límit és la mateixa a tots els hospitals del país, que fa uns dies que treballen al límit per atendre l'epidèmia de grip.

La secció sindical de CCOO a Mútua Terrassa va publicar aquest dilluns que hi havia més de 30 pacients amb cadires i lliteres als passadissos d'urgències de l'Hospital, i que les ambulàncies havien de fer cua per poder descarregar. Mútua ha reconegut que sí que hi ha pacients amb cadires i lliteres als passadissos, però que no es deixa ningú sense atendre.