Montcada celebrarà el sambòdrom del pròxim Carnestoltes a l'aire lliure

Serà el 25 de febrer | El recorregut de la desfilada serà similar al que es fa cada any, tot i que s'allargarà fins a la C-17

Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:56h
El pròxim sambòdrom, activitat que se celebra cada any després de la Gran Rua de Carnestoltes, tindrà lloc a l'aire lliure, el 25 de febrer, al Camí de la Font Freda, davant del pavelló Miquel Poblet, on s'instal·laran graderies i les comparses oferiran el seu ball davant del públic. Aquesta és una de les principals novetats del Carnestoltes 2017 a Montcada i Reixac.

"Amb aquest canvi donem resposta a una demanda que ens havien fer arribar les mateixes comparses, que sol·licitaven fer el ball final al carrer, per lluir les carrosses i fer més vistosa la Rua", ha manifestat la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez. El recorregut de la desfilada serà similar al que es fa cada any, tot i que s'allargarà fins a la C-17, a l'alçada de la plaça d'Espanya, abans d'anar al Camí de la Font Freda.

La regidoria de Cultura i Patrimoni ha obert el termini d'inscripció i de sol·licitud de subvencions per a les comparses que vulguin participar a la Rua de Montcada i Reixac, La documentació per formalitzar la inscripció s'ha de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6, planta baixa) fins al 15 de gener com a màxim i els impresos que cal aportar-hi es poden obtenir a la seu del departament (Casa de la Vila; Major, 32) o bé, descarregar-los del web municipal, on també es poden consultar les bases de la convocatòria.

Les subvencions s'atorguen per a la confecció de disfresses, el muntatge de carrosses i el lloguer d'equips de so i llum, entre d'altres conceptes relacionats amb la celebració, i les quantitats que poden rebre els grups oscil·len entre 350 i 850 euros, en funció dels integrants de les comparses, que en un 70% han d'estar formades per persones residents a Montcada i Reixac.

Els grups de nova creació del municipi reben una aportació extra de 100 euros, a més del que puguin rebre com a subvenció. Un cop celebrat el Carnestoltes, les comparses tenen un mes de temps per justificar l'ajut, aportant la documentació pertinent (com factures) a l'OAC.