Temperatures gèlides i cel serè per acabar el cap de setmana

Quatre comarques de l'extrem nord-est del país, en avís pel fred | A les fondalades poden quedar restes de boira i boirina

Redacció
07 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:23h
El bon temps i el fred propi de l'hivern acompanyaran el tram final del cap de setmana que conclou les festes nadalenques. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill moderat pel fred de diumenge al matí afecta quatre comarques del nord-est del Principat: l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès i la Selva.

Al conjunt de Catalunya, les temperatures, en general, es mantindran o seran lleugerament més altes que els darrers dies, tant les màximes com les mínimes. Aquest dissabte, la temperatura màxima oscil·larà entre els 6 i 11 ºC a l'interior i entre els 9 i 14 ºC al litoral, mentre que demà es podrien elevar fins als 12 i 16ºC, respectivament. Les glaçades es mouran entre els -8 i -3 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els -6 i -1 ºC a la resta de l'interior i al sud de la Costa Brava, i entre els -1 i 4 ºC a la resta del litoral.

En general, el cel serè dominarà durant tot el cap de setmana. L'excepció seran alguns núvols alts especialment a partir de diumenge al migdia i de bancs de boira i boirina al pla de Lleida i a les fondalades interiors, als matins i a partir del vespre. Diumenge al matí, la boira pot tornar al pla de Lleida i poden quedar restes d'estrats baixos a la Noguera, a la plana de Vic i al Bages. Durant la tarda i nit de diumenge la nuvolositat augmentarà al vessant nord del Pirineu fins a quedar molt ennuvolat.

No es descarta alguna precipitació feble, aïllada i minsa a la Val d'Aran durant aquest diumenge. La cota de neu voltarà els 900 metres. A la resta del país no es preveuen nevades ni pluges.

Pel que fa al vent, bufarà la tramuntana al llarg de diumenge a l'Empordà, entre fluixa i moderada amb ratxes fortes, i alguna de molt forta al nord del cap de Creus. A les Terres de l'Ebre bufarà el mestral entre fluix i moderat, amb algunes ratxes fortes entre el cap de Tortosa i el cap de Salou. A més, al Pirineu i Prepirineu bufarà el vent del nord amb algunes ratxes fortes.