Mor el mataperenc Santi Rovira, col·laborador de Matadepera Ràdio

Rovira va morir la vigília de Reis, suposadament, d'un atac de cor, a l'Església de Sant Joan

Santi Rovira, a la dreta, durant el programa Buscant la llum
Santi Rovira, a la dreta, durant el programa Buscant la llum | Matadepera.cat
Redacció
06 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:23h
El matadeperenc Santi Rovira Clapés, col·laborador de Matadepera Ràdio en el programa "Buscant la llum" (2000-2013) i un dels components del quadre d'actors del Radioteatre de l'emissora municipal des del 2014, va morir aquesta vigília de Reis d'un suposat atac de cor pocs minuts abans de començar l'ofici religiós a l'Església de Sant Joan, segons informa Matadepera.cat.

Malgrat els esforços dels Bombers de Matadepera, la Policia Local i el SEM que es trobaven allí presents seguint la Cavalcada de Reis no es va poder fer res per salvar la seva vida. Tenia 70 anys. A l'espera que se li practiqui l'autòpsia, s'espera que la cerimònia fúnebre no tindrà lloc fins al proper dilluns.

Nascut el 16 d'agost de 1946 i comercial de professió, Santi Rovira era home de fermes conviccions religioses, i va començar a col·laborar a Matadepera Ràdio el mes de setembre de l'any 2000 en un programa religiós anomenat "Buscant la llum" que va estar 13 anys en antena.

Rovira va començar els dimarts al vespre amb un equip format per Cesc Bosch, Marcel·lí Bosch, Sumsi Barrachina i Pep Borrell, i des de llavors i al llarg dels anys hi va haver un munt de canvis en els seus col·laboradors. En algun moment o altre, van passar pel programa Joan Adell, Maria Pilar Adín, Eulàlia Gambús, Gemma Bas, Paco Flotats, Jordi Aparicio, Joaquim Fluriach, Vicenç Vila, Mercè Busquets, Antoni Pedragosa, Jaume Galobart, o el rector de la parròquia, Mossèn David Abadías.

Periòdicament, el programa havia tingut convidats, com el Bisbe de Terrassa, l'Alcaldessa de Matadepera, Josep Antoni Duran i Lleida, així com diversos matadeperencs. A partir de l'any 2005, el programa es va emetre també per Ràdio Estel, fet que va permetre que es pogués escoltar arreu de Catalunya.

Un cop deixat el programa, Rovira era un dels habituals del quadre d'actors del "Radioteatre" de Matadepera Ràdio, on havia col·laborat amb obres com "El poema de Nadal", "Escena final", "El venedor de coca", "El joc de l'amor i l'atzar", "En Narcís s'ha tornat boig", "El malentès", "Beckenbauer", "Dijous Sant" o "El mètode Grönholm" que Rovira havia enregistrat el passat mes de novembre i que s'emetrà a finals d'aquest mes de gener.