Com em puc moure per Terrassa durant la cavalcada de Reis?

El centre de la ciutat serà gairebé inaccessible en cotxe | Totes les línies d'autobús veuran alterat el seu recorregut

Molts carrers de Terrassa, com la rambla d'Ègara, es tallaran al trànsit durant la cavalcada
Molts carrers de Terrassa, com la rambla d'Ègara, es tallaran al trànsit durant la cavalcada | J. A.
Joaquim Albalate
05 de gener del 2017
Els Reis d'Orient arriben, com és tradició, aquest dijous 5 de gener a la tarda. La cavalcada farà que el trànsit estigui molt restringit al centre de la ciutat, amb diversos talls que complicaran, i molt, la circulació.

Els principals punts de conflicte seran els talls totals de la rambla d'Ègara, del carrer d'Arquimedes, del de Galileu, del passeig del Vint-i-dos de Juliol i de l'avinguda de Jacquard.

Els primers talls seran a les 14.30 h, en què es tallaran els carrers del Col·legi, de Sant Domènec i del doctor Cabanes, els que donen accés a l'Escola Pia, d'on surt la cavalcada. Dues hores més tard, a les 16.30 h, es tallarà la rambla d'Ègara des de la rotonda del Doré, en sentit nord, i el carrer de Galileu en sentit sud, així com els carrers transversals.

A les cinc de la tarda quedarà tallat totalment el carrer d'Arquimedes, així com el carrer del Portal Nou, a l'alçada del carrer Baldrich, i del carrer de la Rutlla a partir de Sant Genís. Mentrestant, a les 17.30 h es tallarà la Rambla d'Ègara i l'avinguda de Josep Tarradellas, així com l'avinguda de Jacquard per diferents punts en sentit centre. També es prohibirà circular pel carrer de Sant Antoni i pel carrer de Garcia Humet, així com a la plaça del Doctor Robert en sentit nord.

A les sis de la tarda, finalment, es tallaran tots els accessos al passeig del Vint-i-dos de Juliol, des de la Rambla fins a la plaça de l'Estació del Nord, on el trànsit també estarà restringit.

Tots aquests talls s'aniran obrint conforme la cavalcada vagi avançant, sempre i quan sigui segur. La Rambla d'Ègara, per contra, continuarà tallada fins la finalització de la Cavalcada i la posterior neteja de la via per part d'Eco-Equip, fins les nou del vespre, quan la circulació viària tornarà a la normalitat.
 

Mapa amb els talls dels carrers el 5 de gener Foto: Google Maps/La Torre

 

Grans modificacions a les línies d'autobús

El fet que la rambla d'Ègara estigui totalment tallada farà que, evidentment, els autobusos no hi puguin passar. Tampoc ho podran fer, però, pels carrers d'Arquimedes i de Galileu, sinó que es desviaran per la carretera de Martorell i l'avinguda d'Àngel Sallent. Sí que hi haurà servei, però, a les parades de Doré i a l'Estació del Nord en sentit oest. Això passarà a partir de les quatre de la tarda i fins les nou del vespre, aproximadament. 

D'altra banda, la parada de taxis que hi ha davant de l'estació dels FGC a la Rambla s'instal·larà provisionalment al carrer de Columel·la, entre la plaça del Progrés i la mateixa Rambla.
 

Mapa de circulació dels autobusos durant la cavalcada de Reis Foto: Aj. Terrassa