«L'aventura del món laboral» orienta els alumnes de secundària davant l’oferta formativa i el mercat de treball

Es tracta d'una de les activitats educatives del Consell Comarcal

L'aventura del món laboral, sessió formativa realitzada pel Consell Comarcal a centres educatius del Vallès Occidental.
L'aventura del món laboral, sessió formativa realitzada pel Consell Comarcal a centres educatius del Vallès Occidental. | CCVOC
Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:42h
Una de les activitats educatives que realitza el Consell Comarcal als instituts de la comarca és "L'aventura del món laboral". A través d'aquesta activitat s'orienta els i les joves en el seu itinerari formatiu per accedir al mercat de treball i se'ls dóna eines per a la seva formació i per la recerca de feina. Un altre dels objectius de la sessió és presentar els requisits del món laboral envers les persones treballadores. També es donen a conèixer els recursos per a l'ocupació i la formació professional i s'identifiquen els punts d'informació i orientació existents i el seu funcionament.

Durant el mes de desembre, l'activitat s'ha portat a terme a Rubí i a Castellar del Vallès. Aquesta proposta s'inclou a la Guia d'activitats educatives del curs 2016-2017 que edita el Consell Comarcal dirigida a les escoles i instituts de la comarca. En aquest cas es tracta d'una activitat dirigida als cursos d'ESO, Batxillerat, Cicles formatius, PQPI, Formació ocupacional i Escoles d'adults.

Durant l'activitat, les tècniques d'orientació laboral presenten una informació general sobre l'actual mercat laboral i els requisits que es demanen a les persones treballadores. A partir dels interessos i demandes dels joves es presenten els recursos de formació i ocupació que estan al seu abast i que els poden servir per seguir un itinerari formatiu i laboral. Si es considera adient, es pot fer una sessió més llarga i incloure continguts específics sobre la recerca de feina: canals i eines. Es combina una experiència dinàmica dels continguts amb la presentació pràctica de recursos, adaptant-se a la demanda i a les característiques específiques del grup.

Les sessions són gratuïtes i tenen una durada d'entre dues i tres hores. Per poder-hi accedir cal emplenar un formulari a través  de la pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental. També es pot accedir a més informació a través del telèfon  93 727 35 34 o al correu electrònic activitatseducatives@ccvoc.cat.