La CUP dubta de l'impacte econòmic i de la creació de feina de Terrassa Plaça

Els cupaires critiquen l'informe de beneficis econòmics del nou centre comercial, i diuen que el complex destruirà l'economia de proximitat dels barris i poblacions veïnes i devaluarà les condicions laborals

Obres del futur centre comercial Terrassa Plaça.
Obres del futur centre comercial Terrassa Plaça. | P. C.
Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:53h
​La CUP de Terrassa ha criticat durament el Centre comercial Terrassa Plaça, que té previst obrir l'estiu del 2017 a l'avinguda del Vallès. Aquest dimecres, els cupaires han expressat les seves desavinences amb l'informe dels gestors del centre que parla dels seus beneficis econòmics.

Per la CUP, aquest és un "document sesgat que ni tan sols aporta la documentació necessària per una anàlisi d'impacte econòmic seriós". Aquesta és la conclusió que n'extreuen de la seva lectura, "malgrat que des de la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Terrassa s'hagi donat per bo".

Impacte econòmic 

Segons diuen, l'informe calcula que el centre comercial mourà una facturació de 55,5 milions d'euros anuals, provinents de 4 milions de visitants anuals. Ander Zurimendi, del grup de treball d'Economia Social de la CUP, es demana que "si donem per vàlides aquestes dades, cal preguntar-nos: D'on sortirà aquest públic i aquests diners? Del No-Res?".

La CUP assegura que el mateix informe reconeix que "gairebé el 70% de la facturació de Terrassa Centre procedirà de l'àrea inferior a deu minuts", encara que després assegurin que "absorbirà només l'1% de la despesa total de la seva àrea d'influència". Això fa que per als cupaires resulti evident que el centre comercial "xuclarà l'activitat econòmica dels barris limítrofs, com Ca n'Anglada, Vilardell, Torre-sana o Montserrat.

Els cupaires critiquen que els gestors i empresaris de Terrassa Centre vulguin "empobrir la comarca a costa dels seus beneficis" i que diguin que fins a 22 milions d'euros de la facturació provindran de la despesa actual de residents d'altres municipis. Zurimendi assegura que "és evident que aquí no guanyen ni els ciutadans de Terrassa ni els d'altres pobles, sinó que els empresaris de sempre, que plantegen una competició per assolir més diners". I afegeix que "és fastigós que ens proposin una competició xovinista entre municipis, quan no és més que una competició capitalista per fer-se amb els nostres diners". 

Creació de feina

Segons la CUP, els promotors també asseguren que el centre crearà 1.074 nous llocs de feina, tot i que els cupaires creuen que no aporten dades que ho garanteixin. A més, el partit afirma que la qualitat d'aquests llocs de feina serà pobre, amb condicions "devaluades i precaritzades" respecte el comerç tradicional; i, a més, diuen que és probable que els llocs de feina que pugui crear acabin sent compensats per la destrucció d'una quantitat similar als barris limítrofs.