Terrassa rep els Reis d'Orient amb una gran festa

Ses Majestats arribaran en helicòpter a Can Roca, on es farà una gran festa per celebrar els 25 anys dels jocs olímpics

El rei Melcior, a la cavalcada de Terrassa del 2013
El rei Melcior, a la cavalcada de Terrassa del 2013 | Cristóbal Castro
Redacció
05 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:46h
La màgia dels Reis d'Orient arriba aquest dijous, com cada any, a Terrassa. Ho faran carregats de regals, de caramels, d'il·lusió i de novetats, perquè aquesta vegada volen commemorar també dues fites històriques: els 25 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, un esdeveniment en què Terrassa va tenir un protagonisme especial, i el centenari de la mateixa cavalcada.

El Centre Cultural El Social, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, organitza un any més la Cavalcada dels Reis a la nostra ciutat, que comptarà amb un ampli seguici de carrosses, patges i bandes musicals, i que enguany, amb motiu de la celebració del seu centenari, presentarà nombroses novetats.

La festa de benvinguda als Reis d'Orient, que se celebrarà a la plaça de Can Roca, al districte 5, suposarà l'inici dels actes commemoratius del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics. La festa tindrà lloc durant tot el dia, i està organitzada per les entitats esportives de la ciutat i per les entitats i associacions del districte.

El programa s'obrirà amb activitats esportives a partir de les deu del matí, un concert del grup Macedònia a les dotze del migdia, i l'arribada del Patge Xiu-Xiu a les quatre de la tarda, amb una actuació de l'animador Miqui Giménez, més activitats esportives, un Arbre dels desitjos i una xocolatada.

El moment més esperat per als petits, però, serà l'arribada dels Reis d'Orient. Ho faran d'una manera espectacular, en helicòpter, a tres quarts de cinc de la tarda. Els tabalers del Bitxo del Torrent Mitger els acompanyaran a l'escenari de la plaça de Can Roca, on seran rebuts per l'alcalde, Jordi Ballart; i, a partir de les sis, la cavalcada sortirà de la plaça del Doctor Cadevall, al centre.

La cavalcada tindrà el recorregut habitual

La Cavalcada s'iniciarà a les 18 h i arribarà al Raval de Montserrat cap a les 19.45 h, aproximadament. El recorregut de la Cavalcada serà el mateix que en les darreres edicions, un itinerari ja totalment consolidat: a les 18 h sortirà de la plaça del Doctor Cadevall per continuar pels carrer del Forn, carrer Major, Portal de Sant Roc, plaça de Clavé, rambla d'Ègara, passeig del Vint-i-dos de Juliol, carrer del Nord, carrer de la Societat, plaça de la Creu Gran, carrer de la Creu Gran, carrer de Sant Antoni, plaça del Doctor Robert, passeig del Comte d'Ègara, carrer de la Font Vella, plaça Vella, carrer dels Gavatxons, placeta de la Font Trobada i Raval de Montserrat. 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de portaveus dels Grups Municipals i de membres de la Corporació Local, rebrà Ses Majestats a l'escenari del Raval de Montserrat i lliurarà de manera simbòlica al Rei Blanc la vara de la ciutat.

Un cop acabat el castell de focs, l'alcalde convidarà els Reis i el patge Xiu-Xiu a entrar a l'Ajuntament, on també els rebran la resta de membres del Consistori, i es donarà per acabada la celebració, per donar pas a la nit més màgica de l'any.

Una festa accessible a tothom

Com ja és habitual en els darrers anys, l'organització ha tingut en compte especialment el col·lectiu de persones amb discapacitat, perquè puguin seguir la Cavalcada amb total normalitat.

Així, hi haurà un espai amb bona visibilitat reservat per a persones amb mobilitat reduïda al passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l'alçada de la benzinera, poc abans de la rotonda de la carretera de Rellinars. També hi haurà una intèrpret de llengua de signes durant els discursos de la cerimònia de recepció dels Reis al Raval de Montserrat.