Rubí formarà 60 joves de la ciutat per facilitar la seva entrada al món laboral

L'Ajuntament rubinenc engega la cinquena edició del programa "Joves per l'Ocupació" | El servei d'ocupació de informarà sobre el programa cada dilluns del mes de gener

Una de les formacions que s'ofereixen és l'iniciació a la cuina
Una de les formacions que s'ofereixen és l'iniciació a la cuina | Localpres/Aj. Rubí
Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:21h
El programa Joves per l'Ocupació de l'Ajuntament de Rubí engega aquest gener la seva cinquena edició. Les persones entre 16 i 25 anys interessades a participar al programa Joves per l'Ocupació (JPO) se'n podran informar a través de quatre sessions presencials cada dilluns d'aquest mes ─9, 16, 23 i 30 de gener─ entre les 12 i les 14 h a l'edifici Rubí Desenvolupament.

Joves per l'ocupació és un programa de suport a l'experiència pràctica de persones joves desocupades entre 16 i 25 anys, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que combina accions d'orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d'experiència professional en empreses i que facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

La cinquena edició del programa Joves per l'Ocupació (JPO) ofereix sis cursos de formació ocupacional de 300 hores: auxiliar d'instal·lacions i manteniment, auxiliars de comerç, auxiliars de magatzem, auxiliar administratiu amb atenció al client, iniciació a la cuina i iniciació a tasques bàsiques de restaurant i bar. El JPO es realitza cada any en col·laboració amb l'Ajuntament de Castellbisbal i, enguany per primer cop, també amb l'Ajuntament de Sant Cugat.

Al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada alumne i es treballarà la seva inserció laboral acompanyada d'una anàlisi de les empreses participants per trobar ofertes laborals que encaixin amb els perfils formatius. Les empreses que formin part del projecte podran contractar joves preparats i rebran per fer-ho una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un màxim de sis mesos. Si s'escau, també se'ls acompanyarà en el procés de retorn al sistema educatiu.

Dels 60 joves que van participar l'any passat al JPO, 30 han continuat estudiant i 39 han signat un contracte laboral.