Sis projectes de creació artística reben una beca de l'Ajuntament de Terrassa

El servei de Joventut i Lleure ha atorgat els ajuts, dels quals dos són participants del TAM! 2016

Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:38h
L'Ajuntament de Terrassa, a través del BaumannLab, el laboratori de suport a la creació del Servei de Joventut i Lleure, ha concedit les beques anuals per fomentar la professionalització dels i les joves creadors i el desenvolupament de projectes d'arts visuals i processos de creació i producció cultural.

Enguany, els membres del comitè de selecció d'aquesta convocatòria han estat Gabriel Verderi, director de l'Escola d'Art de Terrassa; Susana Medina, coordinadora de Terrassa Arts Visuals; Teresa Badia, directora de l'Hangar; Paulo Cacais, artista i gestor cultural local; i Laura Fusté, representant del Servei de Joventut i Lleure.

La convocatòria ha atorgat quatre ajuts en total. El primer, a la categoria de Suport a la creació artística, i dotat amb 1.800 euros, ha estat per "El llibre com a suport a la creació artística", de Bernat Puig, i dedicat a la investigació pictòrica, tècnica i conceptual del llibre, amb tres llibres autoeditats amb diferents tècniques.

La segona beca, de Disseny d'accions formatives i també dotada amb 1.800 euros, ha estat pel projecte "Frontisses" de Juan Carlos Estudillo. Es tracta d'un projecte d'implantació d'un seguit d'accions formatives amb els i les artistes locals Flora Larrigaudiere, Irene Pérez Gil i Miquel Llonch per a joves de la ciutat, a partir del concepte de "Frontissa".

La Beca Grafiti Invaders, de 900 euros, ha estat per "Les parets parlen de l'ànima d'un barri", de Marie Almirall. El projecte consisteix en realitzar una pintada participativa a les parets de la part de l'escenari de la plaça de la cultura al Districte 5, en què cada participant treballi una textura i amb aquestes es farà una composició única.

Per últim, la beca per a projectes d'experimentació audiovisual i art digital, de 900 euros, serà per a "Ingràvid" de Raquel Cifuentes, Indi Costa i Ana Álvarez-Ude. Serà una performance multimèdia a l'espai públic de música experimental, utilitzant un instrument musical electrònic que es controla amb els moviments del cos, musicalitzant l'acció física dels intèrprets.

Mabel Flores Project i Matís, becats amb un videoclip

D'altra banda, el Servei de Joventut i Lleure també ha concedit la beca TAM! 2016, dirigida a professionals i amateurs dels àmbits de la fotografia, la creació audiovisual, el so i la il·luminació, entre d'altres, que vulguin desenvolupar un projecte artístic d'una formació musical inscrita al TAM – Festival de músics emergents.

L'objectiu és donar suport a joves creadors i afavorir que una formació musical emergent pugui millorar la seva posada en escena o donar-se a conèixer d'una forma creativa. Dels projectes presentats, s'ha atorgat la beca ex-aequo a Mabel Flores Project i Matís. Ambdues propostes realitzaran un videoclip d'una cançó durant els primers mesos del 2017.

Mabel Flores Project realitzarà un videoclip de la cançó Mama Àfrica amb un equip de creadors format per Clàudia Borràs (directora d'art), Anna Galan (càmera), Oriol Pla (post-producció), Jordi Sans (director de Fotografia) i Gemma Compte (tècnica d'edició i muntatge). La producció també comptarà amb dos professionals de la dansa: Eva Mas i Unai Martínez.

En el cas de Matís, la proposta tracta de realitzar el videoclip de la cançó Escoltant-nos amb la vídeocreadora Sofía Benseñor, (producció, direcció, càmera i muntatge) i Agustín Lucio Landoni, com a segon càmera.

La comissió de selecció 2016 d'aquesta convocatòria ha estat formada per Gerard Misael, creador audiovisual i cineasta; Guim Garcia-Balasch, professor de l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa; David Traver, de l'associació Indirecte; Imma Bové, representant de Casa de la música de Terrassa; i Laura Fusté, representant del servei de Joventut i Lleure de l'Ajuntament de Terrassa.