Podem critica que Terrassa en Comú ha passat a ser «una candidatura d'amics»

El partit, que forma part de la confluència, rebutja l'oferiment que el grup municipal va fer al PSC per entrar al govern si trencava amb Convergència

Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:55h
Podem Terrassa, partit integrant de la confluència Terrassa en Comú, ha sortit a la palestra per criticar l'oferiment del grup municipal de Terrassa en Comú a formar govern amb el PSC. Josep Manel Alot, membre del Consell Ciutadà de Podem, ha qualificat la proposta de "pobre", "incoherent" i "sense unes bases programàtiques", "només argumentant donar estabilitat, quan l'estabilitat es pot donar des de l'oposició". Terrassa en Comú es va oferir a entrar al govern municipal amb el PSC si els socialistes trencaven amb Convergència.

Alot ha anat més enllà i ha criticat el funcionament intern de Terrassa en Comú. "S'han apropiat molt poques persones d'aquest tipus de decisions i han deixat a la resta fora. Una candidatura ciutadana que des del primer moment es va plantejar com a tal ha desaparegut per donar pas a una candidatura d'amics, que ja es coneixien, que provenen tots d'un mateix entorn i que no han deixat participar en les decisions a la ciutadania", ha manifestat el representant de Podem en declaracions recollides per Canal Terrassa.

Segons Alot, "no hi ha hagut cap mena de contacte" entre la confluència i Podem per debatre l'oferiment del principal grup municipal de l'oposició al PSC. "Estem esperant que Terrassa en Comú faci algun pas i faci més transparents les seves accions", afirma, i afegeix que si bé "la dinàmica política del dia a dia exigeix molt esforç i no tot ha de passar per un control", "sí que hi ha decisions que són especialment rellevants i una n'és aquesta". Per a Alot, "no pot ser que al començament de la legislatura Terrassa en Comú oferís un pacte amb Esquerra Republicana per ocupar l'alcaldia i divuit mesos després ofereixi un altre pacte per ocupar l'alcaldia amb el PSC".