moviment veïnal

L'Associació de Veïns del Segle XX critica la substitució de l'arbrat

La junta lamenta que es fessin les coses malament durant la reurbanització de la carretera i ara s'hagin de canviar els arbres perquè aixecaven el paviment

per Albert Prieto , 9 de gener de 2017 a les 08:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació de Veïns del barri del Segle XX ha criticat en la seva publicació Bocamoll la gestió dels arbres de la carretera de Montcada que s'han substituït recentment pels problemes que generaven al paviment. Les obres de reurbanització de la carretera al seu pas pel barri es van executar fa uns anys i segons l'associació "demostra com s'han fet les coses de malament".

L'entitat veïnal creu que hi va haver una "manca de rigor i control" pel fet d'optar per arbres que finalment han malmès el paviment, cosa que "ara comporta una despesa afegida i un gran enrenou, resultat de la ineficàcia i el desinterès". "És un despropòsit inacceptable que hauria de comportar responsabilitats dels que van prendre les decisions", afirma la junta de l'associació en el comunicat. També critica que les obres de substitució de l'arbrat generen problemes de pas als vianants.


Segons el comunicat emès, l'Associació de Veïns ja va indicar durant les obres de reurbanització de la carretera la seva preocupació pel tipus d'arbrat que s'hi col·locava, però "se'ns va assegurar que tot estava controlat i que no hi hauria problemes en el paviment, i que eren espècies perfectament controlades i que no passaria".

Un dels primers problemes va començar amb algunes espècies els fruïts de les quals embrutaven les voreres i eren un risc per als vianants. Altres aixecaven els escocells i les llambordes de les voreres i posaven en risc els vianants, indiquen. "Per tant, allò que ja indicàvem ha succeït per desgràcia i ningú ens va fer cas llavors i molts punts de les voreres de la carretera estaven aixecats", recorden des de l'Associació.


"Ara s'ha hagut de refer el que es va fer malament: nova despesa pública resultat de la ineficàcia, la prepotència i de no escoltar a ningú. I això és el que no volem i hem denunciat sempre. Esperem, doncs, que serveixi d’exemple del que no s'ha de fer i de la necessitat de ser rigorosos en l'execució dels projectes públics, que són recursos que paga tota la ciutadania. I, sobretot, escoltar i escoltar la gent, evitant tractar-les amb prepotència", conclou el comunicat de la junta de l'Associació de Veïns del barri del Segle XX.

 

Participació