El Teatre-Auditori de Sant Cugat rep el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

El Departament de Territori i Sostenibilitat l'ha distingit juntament amb l'Atrium de Viladecans

Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:21h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. L'equipament santcugatenc ha rebut el distintiu juntament amb el Teatre Auditori Atrium de Viladecans (Baix Llobregat). En total, ja són cinc els equipaments culturals de Catalunya que disposen del distintiu en la categoria d'equipaments escènics i centres d'art visual. L'any 2016 l'havien obtingut La Virreina Centre de la Imatge i el Gran Teatre del Liceu (Barcelona), i el Teatre Auditori de Granollers (Vallès Oriental).

El Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental és el sistema català d'etiquetatge ecològic. El sistema pretén reconèixer aquells productes i serveis que compleixen uns requisits ambientals més enllà de la normativa vigent. En el cas dels equipaments escènics i dels centres d'art visual, l'ecoetiqueta té en compte criteris d'estalvi i eficiència energètica, especialment en l'àmbit de la il·luminació i la climatització, així com l¡estalvi d'aigua, la gestió dels residus, la compra de productes ecoetiquetats, la mobilitat, la formació ambiental dels treballadors i també la comunicació i la promoció entre els usuaris i treballadors.

Per minimitzar els impactes ambientals dels equipaments, el distintiu fomenta la recopilació de dades perquè se'n pugui fer l'avaluació i el seguiment, esdevenint una eina fonamental per als responsables dels equipaments en la presa de decisions per a una correcta i millor gestió.

L'Etiqueta ecològica de la Unió Europea és un sistema d'etiquetatge ecològic voluntari per promoure la comercialització de productes i serveis respectuosos amb el medi ambient. Aquest distintiu certifica el compliment d'uns criteris ambientals selectius, transparents i amb prou informació i base científica perquè els consumidors i usuaris puguin triar aquells productes o serveis que l'incorporen. En definitiva, garanteix que redueixen els efectes ambientals adversos i que contribueixen a l'ús eficaç dels recursos.