Els FGC comencen un seguit d'obres a les vies de la línia del Vallès

Es substituiran trams de via de dos túnels i s'instal·laran set nous desviaments a Sant Cugat

Redacció
03 de gener del 2017
L'estació de Sant Cugat és una de les que rebrà millores.
L'estació de Sant Cugat és una de les que rebrà millores. | Adrià Costa
Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) comencen aquest dimarts, 3 de gener, un seguit d'obres de millora de la via en diferents punts de la línia Barcelona-Vallès. 

Aquestes actuacions consisteixen, principalment, en la renovació integral de la via del túnel 4 que travessa Collserola, entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera, i que connecta Barcelona amb el Vallès; la renovació d’un tram de via del túnel 2, entre les estacions de Peu del Funicular i Sarrià; i la compra per, una vegada finalitzada la seva fabricació, instal·lar set nous desviaments a l'àmbit de Sant Cugat. Aquests treballs es liciten per un import de prop de 4,1 milions d’euros.

L'obra que comença aquest mateix dimarts és la renovació integral de la via del túnel 4, que travessa la muntanya de Collserola i connecta Barcelona i el Vallès. L'actuació inclou el canvi de travesses, balasts, tots dos carrils d’un total de 3.200 metres i el condicionament del drenatge. Es tracta del túnel més llarg del Metro del Vallès d’FGC. Aquesta acció de millora suposa una inversió de 3,1 milions d’euros i s’executarà en un termini màxim d’onze mesos.

D'altra banda, entre els mesos de gener i febrer es renovarà un tram de 110 metres de la via del túnel 2 de la línia, amb una inversió de 100.000 euros. També es subministraran set nous desviaments a Sant Cugat, per un import de 898.400 euros, que es durà a terme en un termini de sis mesos un cop adjudicada la licitació el proper mes de febrer.

Aquestes actuacions s'emmarquen dins el constant procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme FGC per, segons l'empresa, poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.