Dos minuts després de les campanades, neix la primera terrassenca de l'any

La Martina és la primera filla de Jordi Garcia i Toñi Parejo i va néixer a la Mútua de Terrassa a les dotze i dos minuts de l'1 de gener

Redacció
02 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:33h
El primer nadó del 2017 a Terrassa va néixer a les dotze i dos minuts. Va ser una nena, la Martina Garcia Parejo, que va néixer a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. La Martina és la primera filla de Jordi Garcia i Toñi Parejo, i va néixer per cesària amb un pes de 2,605 quilos.

Tot i ser tant ràpida, no és la primera catalana nascuda el 2017. La Lara, una nena de Salt (el Gironès), va néixer quan només passava un segon de la mitjanit a l'Hospital de Santa Caterina de la ciutat del Gironès quan encara sonaven les campanades. Pesa 2,520 quilos i tant ella com la seva mare es troben perfectament. Diumenge al migdia el conseller Toni Comín va visitar la família i va destacar que el seu pare serà un dels primers en poder gaudir de quatre setmanes de permís. 

També va estar molt matiner el primer nadó de les comarques barcelonines. Concretament, es tracta de l'Álvaro, que va néixer a les 00.01 a l'Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, segons el Departament de Salut.

El nen va pesar 3,280 quilos i tant la criatura com la seva mare es troben perfectament. L'Álvaro és el segon fill de l'Adriana Rubio i en Raul Matos, una parella de Vilassar de Mar (Maresme), que ja tenien una altra filla, l'Ivet, una nena que és a punt de fer els tres anys.

A la demarcació de Lleida, el primer nadó ha estat una nena, l'Ouiam, que va néixer a les 01.20 a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. La nena va pesar 4,3 quilos i mesura 49 centímetres. La família de l'Ouiam, de nacionalitat marroquina, tindrà el pa gratuït durant tot el 2017 gràcies a una iniciativa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida que ja s'ha convertit en una tradició.

L'Ouiam és la segona filla d'un matrimoni de Mollerussa d'origen marroquí. Tenen un nen que el dia 8 de gener farà tres anys i que "està molt content i amb moltes ganes de veure la seva germana", segons ha explicat el pare, Taufic Ghalem.

Finalment, el que va tardat més va ser el primer de les comarques de Tarragona. En aquest cas ha estat una nena, la Kira, que ha nascut a l'Hospital del Vendrell a les 02.16. La nena va néixer per part natural a les 2.16 hores i pesa 3,720 kg. Tant la mare com la Kira es troben bé de salut. Els pares són de nacionalitat alemanya.