Montcada i Reixac dóna llum verda a les ordenances fiscals per 2017

Han prosperat amb els vots favorables de l'equip de govern (ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada) i del PSC | La majoria de preus i taxes es congelen i s'incrementa l'impost de construccions i obres, que passa d'un 3,5 a un 4%

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac.
Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac. | Adrià Costa
Redacció
02 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:03h
El Ple de l'Ajuntament ha donat llum verda a les ordenances fiscals i preus públics per a l'any vinent, amb el vot favorable de l'equip de govern (ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada) i del PSC. Finalment, els impostos, taxes i preus públics s'han tirat endavant després que el passat mes d'octubre el punt es quedés a un vot de la seva aprovació. La noves ordenances incorporen el compromís per aplicar la tarifació social a les escoles bressol a partir del curs 2017 i 2018 i s'estableix un calendari de treball per estendre-la a la resta de taxes.

Les ordenances 2017 preveuen la congelació de l'Impost de Béns Immobles (Ibi), tot i els resultats de l'informe econòmic i financer encarregat per l'equip de govern i la difícil situació econòmica del consistori, així com la de l'impost de vehicles de tracció mecànica i la taxa de recollida de residus. Es congelen la majoria de taxes i preus públics, destacant l'augment de l'impost de construccions i obres, que passa d'un 3,5 a un 4%. El calendari fiscal 2017 ja està aprovat i arrencarà el 12 de gener, amb la taxa de mercats de venda ambulant.

Altres canvis que introdueixen les noves ordenances fan referència a la taxa per expedir documents, que passa de 55 a 85 euros; hi ha modificacions en l'ús d'instal·lacions esportives i educatives, s'introdueixen canvis en les bonificacions de la plusvàlua que afecten les persones desnonades i les víctimes de violència domèstica, s'amplien els llindars de renda perquè més persones que vulguin fer cursos i tallers de l'Ajuntament puguin acollir-se a bonificacions, desapareix el Club Jove i a partir d'ara qualsevol jove del municipi tindrà descompte en els serveis municipals i s'incorporen bonificacions a les famílies monoparentals en la taxa de residus.