Mobilitat

El Pla de mobilitat del Vallès serà una realitat després de l'estiu del 2017

El departament de Territori i Sostenibilitat n'ha adjudicat la redacció, que durarà nou mesos | L’estudi analitzarà la funcionalitat de les infraestructures viàries i ferroviàries actuals i previstes per estructurar un sistema de transport públic competitiu

per Redacció , 30 de desembre de 2016 a les 13:39 |
L'acabament de la B-40 serà un dels punts que tractarà el pla | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del Pla específic de mobilitat del Vallès Oriental i Occidental, que analitzarà la funcionalitat de les infraestructures viàries i ferroviàries existents i previstes en aquest àmbit amb l'objectiu de potenciar una mobilitat sostenible.

Amb aquest estudi es vol donar resposta a les necessitats de mobilitat d'aquestes comarques, que concentren una important demanda interna i també de connexió amb altres zones. L'estudi es començarà a redactar a principis d'any, amb un termini d'execució de 9 mesos.

 
El document farà una proposta d'eixos i d'actuacions per estructurar un sistema de transport públic competitiu, considerant la xarxa ferroviària, la xarxa d'autobusos interurbans i d'aportació al ferrocarril, els intercanviadors, els park&ride i les polítiques d'aparcament urbà. A més, establirà criteris d'intervenció a la xarxa viària que servirà de suport a la mobilitat del territori.


Web de participació
 
Per a la diagnosi del pla s'analitzarà la situació actual de la mobilitat (persones i mercaderies) i dels serveis, tant des del punt de vista de l'oferta com de la demanda, així com també el repartiment per modes de transport. L'anàlisi es farà de forma segregada en funció del tipus de mobilitat (quotidiana o no) i en funció de la tipologia de relacions (distància recorreguda).
 
En la fase de redacció, es concretarà el programa de participació ciutadana, que comptarà amb comissions de seguiment i participació, formades per representants institucionals, amb membres del món associatiu i la societat civil i empresarial.

També es crearà un web específic com a plataforma en línia de consulta i participació durant tot el procés. La redacció del Pla i de l'expedient d'avaluació ambiental estratègica associat tenen un termini de redacció de sis mesos.
 
Els treballs s'estructuraran en cinc blocs:
 
1. Treballs de base del Pla, amb l'anàlisi d'antecedents, una proposta d'objectius, la diagnosi, la identificació d'actuacions, el model de demanda, l'avaluació d'actuacions i els escenaris.
2. Estudi d'oportunitat i avaluació per la millora del disseny i traçat de la B-40, tenint en compte l'encaix territorial i fent una anàlisi de mobilitat.
3. Redacció del Pla que constarà d'introducció, antecedents, diagnosi infraestructures i mobilitat, prognosi de mobilitat, objectius, avaluació de les propostes del pla, propostes i fitxes d'actuacions.
4. Redacció dels documents per a la tramitació ambiental, amb un document inicial estratègic i estudi ambiental estratègic.
5. Seguiment i assessorament durant la redacció i tramitació del pla, incloent les informacions públiques i participació ciutadana corresponent a través de la pàgina web.
 

 

Participació