Els preus del transport públic de Terrassa es mantenen el 2017

El preu del bitllet senzill de TMESA seguirà sent d'1,45 euros, i el bitllet per anar a Barcelona serà de 4 euros amb FGC i 4,10 amb Renfe | Hi haurà novetats en les targetes integrades

T-25 i bitllet senzill de TMESA
T-25 i bitllet senzill de TMESA | Joaquim Albalate
Redacció
01 de gener del 2017
Les tarifes del transport públic de Terrassa es mantindran aquest 2017. El preu de

L'Ajuntament va aprovar a l'últim ple de l'any, el passat 21 de desembre, mantenir els preus del servei d'autobús. El bitllet senzill continuarà costant 1,45 euros, mentre que la T-25, el títol de transport més utilitzat, tindrà el mateix preu: 18,10 euros. Això sí: tot i que el preu no canvii, les targetes del 2016 només tindran validesa fins el 28 de febrer.

Els preus del tren tampoc varien. Un bitllet senzill tant de FGC com de RENFE d'una zona, per anar per dins de Terrassa, costarà 2,15 euros. La T-10, que té 10 viatges i serveix tant per autobús, com per tren, com per viatges combinats, manté el cost de 9,95 euros per una zona.

Durant el 2017, i si més no, de moment, Terrassa continuarà dins la zona 3 del transport públic metropolità. Això vol dir que el bitllet per anar fins a Barcelona continuarà sobre els quatre euros: exactament, 4 euros si és de FGC, i 4,10 si és de Renfe. En aquest cas, la targeta integrada T-10 de tres zones té un preu de 26,75 euros.

I, per últim, per als trajectes de dues zones, com de Terrassa a poblacions properes com Sabadell o Rubí, també es mantindrà el preu. En el cas dels FGC el bitllet manté el preu de tres euros, mentre que amb Rodalies serà de 2,50. La T-10 continua costant 19,60 euros.

Novetats en les targetes integrades

El Govern, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana van acordar congelar totes les tarifes per al 2017 i implantar dues novetats pel que fa a les targetes. Una és l'extensió de la T-12 de transport públic gratuït per a nens i joves fins als de 16 anys, cosa que ERC havia demanat reiteradament. Fins ara s'aplicava fins als de 15 anys, i a partir del 2017 serà vàlida fins al 31 de desembre per a tots aquells que compleixin els 16 en l'any en curs.

A més, es crearà una targeta de transport per quan hi hagi episodis de contaminació, que podria anomenar-se t-episodi ambiental, i fomentar així que es deixi el cotxe a casa quan hi hagi molta pol·lució. Aquest títol de transport serà integrat –vàlid per tots els transports públics-, i constarà de dos viatges, un d'anada i un de tornada, amb uns preus similars als de la T-10. El d'una zona tindrà un preu d'1,80 euros, a raó de 0,90 euros el viatge –un de la T-10 surt per 0,95 euros-, i només es vendrà quan la Generalitat declari que hi ha un episodi de contaminació. Aquesta situació es pot donar un parell de cops cada any.

Així mateix, Renfe també va informar aquest dijous que el preu dels bitllets de trens de Rodalies i de mitja distància convencional es mantindrà congelat el 2017 per segon any consecutiu.
 

Tarifes de transport públic en una parada de TMESA a Terrassa Foto: Joaquim Albalate