L'obertura del nou McDonald's a Terrassa aixeca polseguera política

Defensors i detractors del nou restaurant han creat un debat a les xarxes socials, i els partits d'esquerres critiquen la presència del regidor de Cultura, Jordi Flores, a la inauguració

El regidor de Cultura, Jordi Flores, va representar l'Ajuntament a la inauguració del nou McDonald's de Terrassa
El regidor de Cultura, Jordi Flores, va representar l'Ajuntament a la inauguració del nou McDonald's de Terrassa | Roger Calvó
Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:21h
Els restaurants McDonald's són una d'aquelles coses que tenen, a parts iguals, defensors i detractors. Per això no és cap sorpresa que l'obertura del quart establiment de la cadena a Terrassa a la rambleta del Pare Alegre hagi provocat un debat ciutadà i, també, un nou debat polític.

Algunes formacions com Terrassa en Comú, ERC i la CUP havien mostrat el seu rebuig a la instal·lació de la multinacional a tocar del centre de la ciutat. Els cupaires han estat molt combatius amb el nou restaurant, que consideren "una icona que ajuda a empobrir la restauració local, però també la salut pública dels consumidors, i diu que aquest restaurant no deixa de ser la cirereta de l'obertura de nous supermercats i centres comercials com Terrassa Plaça".

Tanmateix, en plena ressaca de la inauguració, que va ser aquest dimecres, un dels punts que ha aixecat més polèmica ha estat la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Flores, a la inauguració del restaurant dimecres.

Segons ha pogut saber La Torre, qui havia d'anar-hi era l'alcalde, Jordi Ballart, tot i que, per motius d'agenda, va haver de cancel·lar la cita. Altres regidors que podrien haver-hi anat eren el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Miquel Sàmper, o el regidor delegat de Comerç, Amadeu Aguado, però els dos estaven de vacances. Així que Flores, que va reconèixer-se com a "fan" d'aquest tipus de restaurant i que "hi hagués anat igualment", va assumir el paper com a representant del consistori.

Flores, que era l'únic representant de la política terrassenca a l'obertura del restaurant, ha estat el blanc de les crítiques d'alguns regidors de la oposició, com Xavi Matilla, de Terrassa en Comú, o Pep Forn, que ha ironitzat dient que Flores va fer un "acte de defensa del comerç de proximitat i la dieta mediterrània".
No tota la plana política terrassenca és contrària a aquest nou restaurant. El regidor del PP, Álex Rodríguez Ulloa, ha contestat a la piulada de Matilla dient que "alguns partits de l'oposició s'obsessionen amb irrellevàncies".
 El seu company de partit, l'exregidor Gabriel Turmo, ha anat més enllà i va anar-hi a sopar el dia que va obrir el restaurant, i no va dubtar a fer-se una foto degustant una hamburguesa "dedicada als comunistes rancis-radicals i als anti-sistema", a qui diu que "no podreu amb el progrés i l'economia de mercat".