L'ADF de Matadepera realitza treballs de prevenció d'incendis als boscos

Han treballat en vuit àrees, amb una superfície total de nou hectàrees

Un dels sectors on han treballat els ADF de Matadepera
Un dels sectors on han treballat els ADF de Matadepera | Matadepera.cat
La Torre
29 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:39h
Durant aquest mes de desembre, l'ADF de Matadepera ha fet diversos treballs de manteniment de diferents zones forestals del municipi, aquelles delimitades com a estratègiques, per a la lluita contra els incendis. Aquestes zones són les compreses entre la Deixalleria fins a la Barata, seguint el eix de la riera de les Arenes.

L’agrupació ha treballat en 8 àrees diferenciades i continues territorialment en una superfície total de 9 hectàrees. Les feines han estat bàsicament de treballs silvícoles de control de sotabosc i selecció de rebrotades, “sent molt curosos i selectius en aquestes tasques, tot respectant aquelles espècies i exemplars singulars o interessants des del punt de vista paisatgístic i de conservació”, tal i com han comentat fonts de l’ADF a Matadepera.cat

Aquestes treballs també serviran per facilitar el pastoreig extensiu del ramat contractat per l’entitat, que aprofita les herbes i sotabosc i ajuda a controlar la rebrotada del sotabosc i redueix els costos de manteniment d’aquestes àrees estratègiques.
 

Els boscos de Matadepera han rebut treballs de prevenció d'incendis Foto: Matadepera.cat