Els «Big Macs» arriben al centre de Terrassa

Aquest dijous obre el restaurant McDonald's de la rambleta del Pare Alegre, el més innovador de l'estat espanyol | L'Ajuntament ha col·laborat en la contractació del personal i parla de coexistència entre petit comerç i grans empreses | S'han creat 50 nous llocs de treball, 33 dels quals a partir de la borsa municipal

El McDonald's de la rambleta del Pare Alegre de Terrassa, la nit de la seva inauguració
El McDonald's de la rambleta del Pare Alegre de Terrassa, la nit de la seva inauguració | Roger Calvó
29 de desembre del 2016
El quart restaurant McDonald's de Terrassa ja és una realitat. Aquest dijous a les vuit del matí l'establiment de menjar ràpid de la rambleta del Pare Alegre ha obert les seves portes, mentre que dimecres al vespre es va celebrar l'acte d'inauguració, amb la presència de totes les persones que han treballat en la seva construcció i les seves famílies, i amb la presència del gerent de McDonald's Vallès, Juanjo Valdivieso, el mànager de la regió est d'Espanya de l'empresa, Javier Anula, i, en nom de l'Ajuntament, el regidor Jordi Flores.

El nou restaurant McDonald's és el més innovador dels més de 500 que hi ha a l'estat espanyol, amb un sistema "totalment informatitzat i robotitzat", segons el gerent de McDonald's Vallès, Juanjo Valdivieso. "Totes les comandes es fan a través del quiosc d'autocomanda i es fan al moment, en lloc d'estar preparat anteriorment", explica, "i la innovació principal és el servei a taula: en fer la comanda, el client agafa un localitzador i l'aparell informa els cambrers d'on s'ha assegut perquè li puguin portar el menjar", un servei pioner a Catalunya.

Entre les altres peculiaritats hi ha una cafeteria, una novetat en els restaurants de la ciutat, una zona de joc infantil i un servei de comanda i recollida des del cotxe, així com un aparcament amb 32 places i una terrassa exterior. Valdivieso explica que "la marca ha apostat per Terrassa, i hem vist la possibilitat d'arribar més al centre perquè els altres estaven a les afores, i estem molt contents de poder ser aquí".

L'Ajuntament destaca la col·laboració per crear llocs de treball i parla de "coexistència" entre petit comerç i grans empreses

En nom de l'Ajuntament, el regidor Jordi Flores, que ha assistit en substitució de l'alcalde, ha destacat la col·laboració entre l'empresa i l'Ajuntament per la contractació de personal a través de la borsa de treball municipal. "El que més ens satisfà és que, gràcies a la col·laboració público-privada, 33 joves terrassencs puguin accedir a un lloc de treball, i així disminuir l'atur", ha dit Flores, un acord que també ha volgut destacar Valdivieso: "estem molt contents de la bona rebuda, i s'ha fet una bona feina a nivell social; se'ns ha donat molta ajuda per seleccionar el personal, i podem dir que hem creat 50 nous llocs de feina a la ciutat".

Pel que fa a les crítiques al model de comerç que representa la instal·lació de la cadena de menjar ràpid al centre de la ciutat, Flores ha afirmat que "l'Ajuntament pretén que hi hagi una convivència entre el petit comerç però també les mitjanes i grans empreses, i en una ciutat tan gran i amb tantes possibilitats la coexistència dels dos models és perfectament viable".

El regidor també s'ha referit a les condicions imposades pel consistori a l'empresa, que "han sigut molt estrictes, perquè no podem oferir la possibilitat que cap empresa ni cap súpermarca si no obeeix i segueix les pautes que marca l'Ajuntament". Flores ha avançat que, així com ho ha hagut de fer McDonald's, "també ho haurà de fer qualsevol altra empresa que es vulgui instal·lar a la ciutat".

Des de l'empresa, Juanjo Valdivieso ha afirmat que "les exigències municipals han reforçat el projecte i han ajudat a integrar-lo a la ciutat", com ara les condicions de construcció: l'ajuntament volia un edifici "integrat a la ciutat, que no destaqués massa entre les construccions que ja hi havia, amb un restaurant molt obert".
 

Jordi Flores, Juanjo Valdivieso i Javier Anula, tallant la cinta inaugural del restaurant Foto: Roger Calvó