El saló Juguem+ amplia la seva oferta i s'apropa als carrers de tot Terrassa

El certamen, una de les cites del Nadal més esperades pels infants, s’obre aquest dijous al Recinte Firal de Terrassa

Una edició anterior del saló Juguem+
Una edició anterior del saló Juguem+ | Aj. Terrassa
La Torre
29 de desembre del 2016
Des d'aquest dijous, 29 de desembre, i fins el 4 de gener del 2017, els infants de la ciutat es retrobaran amb la diversió, la tradició i la il·lusió al saló Juguem+ al Recinte Firal de Terrassa. Un saló que arriba amb un gran nombre de propostes participatives, educatives i integradores. En l'edició d'enguany, com a novetat, s'han programat un seguit d'activitats al carrer amb l'objectiu d'ampliar l'oferta i acostar el saló al territori.

Organitzat per l'Associació d'espectacles infantils La Xarxa de Terrassa, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la participació de diferents entitats de la ciutat, el saló Juguem+ és una de les cites del Nadal més esperades pels infants i les famílies de la ciutat. El saló ofereix un ampli ventall de tallers, jocs, espectacles i activitats que contenen un plus de valors socials i solidaris destinades especialment al públic familiar.

Les activitats programades al carrer, amb el joc com a element principal i amb el que es vol treballar diferents aspectes que potenciïn valors positius en els infants i les seves famílies, s'han començat a celebrar el passat 24 de desembre a diferents punts de la ciutat i s'allargaran fins el proper dia 5 de gener.

Així, el dia 24 es va organitzar el "Combinat de Jocs Infantils" a la cruïlla entre el carrer de Sant Tomàs i l'Avinguda de Barcelona, aquest dimarts, a les 11 h, s'ha programat la mateixa activitat a la Plaça del Primer de Maig. Pel dia 2 de gener, a les 17 h, s'ha organitzat "Que Peti la Plaça!", un espectacle d'animació de la Companyia Xip Xap a la Plaça del Primer de Maig, que es repetirà a la Plaça de Ca n'Anglada el dia 4 a la mateixa hora.

El dia 5 de gener, a les 12 h, se celebrarà la Festa de Cloenda del Juguem+, amb l'actuació del Grup Macedònia a la plaça de Can Roca. Una actuació inclosa en la festa de benvinguda "Olímpica" de la ciutat als Reis Mags.

Pel tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Comerç, Amadeu Aguado, "la voluntat és poder arribar a més públic i fer que tothom pugui accedir a una de les propostes d'oci més consolidades de la ciutat durant les festes de Nadal com és el Saló Juguem. Per aquest motiu, i al marge de les activitats programades al carrer, el Juguem+ d'aquest any també obrirà les portes el matí del dia 3 de gener, ampliant així el seu horari".

El saló Juguem+, que s'obre demà al Recinte Firal de Terrassa, estarà distribuït en un total de 16 espais d'àmbits i temàtiques diverses. Hi haurà un espai d'entitats, on cada dia una entitat de la ciutat mostrarà als visitants, de forma participativa, les diferents activitats que desenvolupa. Hi seran presents l'Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, els Diables de la Maurina, les escoles de Pàdel i Tennis de l'ATHC, el Club de Judo de l'Squash 4 i Tomodashi Judo, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa.

També hi haurà l'espai Creu Roja, amb tallers i activitats, i jocs intergeneracionals. A l'Espai Bombers es podrà conèixer la tasca que realitza aquest cos de seguretat i veure de prop un camió de bombers, vestir-se amb la seva roba o realitzar diferents activitats de la seva feina. També hi haurà un Espai Policia Municipal, on es podrà realitzar un curset sobre educació vial o participar en un circuit de bicicletes, entre d'altres.

El Saló també disposarà d'un seguit de tallers diaris de diferents àmbits i temàtiques: arbrets de Nadal, corones de Reis, decoracions nadalenques o creació de rens. La programació es completa amb un espectacle diari a càrrec de companyies de circ, màgia, danses, cançons i animació en general.

El Juguem+ també rebrà la visita del patge Xiu-Xiu. L'emissari reial visitarà el Recinte Firal el dia 1 de gener a les 6 de la tarda. Allà, saludarà a tots els visitants i recollirà les cartes dels infants per tal de fer-les arribar a Ses Majestats els Reis de l'Orient.

El Saló es desenvoluparà al Recinte Firal de Terrassa (passeig del Vint-i-dos de juliol, 265), del 29 de desembre de 2016 al 4 de gener de 2017, en horari de 16 h a 21 h. El 31 de desembre el saló tancarà a les 20 h i el dia 3 de gener serà d'obertura matinal, de 9.30 a 13.30 h.