Un petit solar abandonat en ple centre de Terrassa s'incorpora a la vorera

Es tracta d'un espai del carrer de l'Era on s'hi abocaven deixalles | S'ha cobert el terra amb formigó i s'ha condicionat i decorat el mur mitger que ara dóna al carrer

El mur que ara dóna al carrer, en plena feina de decoració
El mur que ara dóna al carrer, en plena feina de decoració | Aj. Terrassa
La Torre
28 de desembre del 2016
L'Ajuntament de Terrassa, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha dut a terme una actuació de millora en un petit solar ubicat a la cantonada dels carrers del Doctor Martí i Julià i de l'Era. Es tracta d'un espai de 61 metres quadrats que correspondria al carrer de l'Era, 61, en ple Centre de Terrassa.

En aquest punt hi ha una petita porció de terreny desocupada, que fins ara estava limitada per la paret mitjanera d'un edifici i un mur perimetral que separava el solar de la vorera. La situació d'aquest solar estava provocant molèsties al veïnat, perquè sovint, algunes persones incíviques hi llençaven deixalles i s'acumulava brutícia.

La solució adoptada, que té caràcter provisional, ha estat tirar a terra el mur i pavimentar el terra amb formigó, incorporant així el solar a la vorera i millorant així l'accessibilitat en un carrer que forma part de molts itineraris escolars cap a les escoles del Centre. A més, s'ha aconseguit acabar amb la font de molèsties per al veinat i dignificar un espai de titularitat municipal que fins ara no tenia cap ús. L'Ajuntament ha invertit 6.000 euros en aquesta actuació.
 
El mur de l'edifici, que ara dóna directament a la via pública, ha estat arrebossat i s'hi ha pintat un grafit, a càrrec d'artistes de la ciutat. 

 

Aquest era l'espai que s'ha sanejat, al carrer de l'Era amb el del Doctor Martí i Julià. Foto: GSV