El govern de Terrassa es defensa de l'atac dels empresaris per l'afer de l'aigua

Lamenten que la Cecot no participi als debats que organitza, i rebutja les pressions dels empresaris i el seu suport als "interessos privats que col·lideixin amb els interessos generals"

Part de l'equip de govern municipal de Terrassa, al ple d'aquest dimecres
Part de l'equip de govern municipal de Terrassa, al ple d'aquest dimecres | Albert Prieto
Redacció
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:23h
L'equip de govern de Terrassa ha mostrat la seva "perplexitat" pel manifest signat aquesta setmana per quinze organitzacions empresarials de la ciutat, encapçalades per la Cecot, en què criticaven les accions del consistori en el procés de municipalització de l'aigua.

El govern municipal afirma, primer de tot, que ha dissenyat i impulsat la seva estratègia de treball, diàleg i presa de decisions fonamentada "sobre la defens dels interessos generals de la ciutat, el respecte a la legalitat vigent i la transparència".

El cartipàs diu que el que defensen és la sobirania del Ple Municipal per a prendre decisions democràtiques, i lamenta "la subjectivitat de les afirmacions que posen en qüestió les decisions democràtiques adoptades per una àmplia majoria" del ple.

En el comunicat, el govern diu que "valora i respecta" totes les opinions, crítiques i aportacions, i que per això ha creat un disposició de participació, "on lamentem l'absència de la Cecot". D'altra banda, també "rebutja qualsevol forma de pressió, directa o indirecta", que vulgui influir en les decisions municipals, "forçar actuacions de dubtosa legalitat, promoure interessos privats que col·lideixin amb els interessos generals o limitar la transparència de tot el procés", en referència al suport explícit dels empresaris a Mina.

Crítiques "injustificades" per la gestió de la ciutat

Per últim, l'equip de govern surt al pas de les crítiques per les suposades accions contra el teixit empresarial dient que ha apostat per la reactivació econòmica de la ciutat amb la implicació de tots els agents, incloent la cooperació públic-privada, com el Pacte per la Ocupació, sense cap crítica, diu, de les entitats que signen el manifest.

"Tot i no haver compartit algunes decisions de la Cecot" últimament, diu, el govern de Terrassa sempre ha estat lleial, respectuós i comprensiu amb les mateixes, defensant "el caràcter terrassenc i vallesà de la patronal", i acaba demanant una reflexió "profunda i acurada" de les greus acusacions del comunicat, per poder fer un "diàleg constructiu, lleial i respectuós" sobre l'aigua.