El primer concert de Nadal de La Xemeneia omple el local dels Minyons

L'Aula de Música Tradicional Terrassenca de l'entitat celebra l'èxit dels seus cursos de gralla, tarota i tabal amb un recital de nadales i cançons tradicionals

El concert de Nadal de La Xemeneia va omplir la sala de socis del local dels Minyons
El concert de Nadal de La Xemeneia va omplir la sala de socis del local dels Minyons | Eduard Gil / ACPT La Xemeneia
Joaquim Albalate
24 de desembre del 2016
La sala de socis del local dels Minyons de Terrassa va acollir aquest dimecres el concert de Nadal de l'Aula de Música Tradicional Terrassenca de l'ACPT La Xemeneia, l'entitat nascuda el passat abril per recuperar i impulsar festes tradicionals i populars a la ciutat.

El concert és el resultat dels cursos de gralla, tarota i tabal que ha organitzat l'entitat des de la primavera, amb un èxit absolut. El recital s'ha dividit en dues parts: la primera, amb diferents grups formats pels alumnes dels cursos, i una segona en què els professors, com Pere Jané, Marc Casanovas o Pol Ducable, han pres el protagonisme.

El repertori ha estat format, especialment, per cançons nadalenques, com El noi de la mare, El trineu, Fum fum fum o El dimoni escuat, així com cançons tradicionals de Catalunya, com el Ball de l'àliga de Vilafranca del Penedès.
 

El concert de Nadal de La Xemeneia va omplir la sala de socis del local dels Minyons Foto: Eduard Gil / ACPT La Xemeneia