El McDonald's de la rambleta del pare Alegre de Terrassa obrirà el dia 28

S'hi farà un acte d'inauguració amb la presència de l'alcalde Jordi Ballart | La instal·lació del restaurant al centre de la ciutat ha estat polèmica

El futur McDonald's de la rambleta del Pare Alegre de Terrassa
El futur McDonald's de la rambleta del Pare Alegre de Terrassa | J. A.
Joaquim Albalate
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:20h

El quart establiment de la multinacional McDonald's a Terrassa ja té data d'inauguració. El restaurant, que està situat en un lloc molt més cèntric de la ciutat que els altres, a la rambleta del Pare Alegre, a tocar de la rotonda del Doré, obrirà el 28 de desembre, en plenes festes nadalenques.

El nou McDonald's s'obrirà amb un acte d'inauguració a les set de la tarda, que comptarà amb parlaments de Juanjo Valdivieso, gerent de McDonald's Vallès, i de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

L'hamburgueseria serà la quarta de la ciutat d'aquesta cadena i la número 88 de Catalunya, i inclourà serveis com la finestreta per demanar des del cotxe -el popular McAuto-, un servei de cafeteria i una terrassa, així com novetats que ha incorporat la cadena en els últims anys, com el quiosc d'autocomanda i, tot i que l'empresa no ho ha volgut confirmar a La Torre, probablement, el servei a taula com el dels restaurants convencionals, un servei estès a països com França però que a l'estat espanyol s'està desenvolupant ara.

Un establiment polèmic

La propera obertura de la nova hamburgueseria a Terrassa no ha estat, però, ben rebuda per tothom. La CUP va demanar, quan es va saber que s'obriria el restaurant, que s'aturés amb mesures urbanístiques, i també va criticar que aquest tipus d'establiments i d'empreses guanyin pes a l'economia terrassenca.

Terrassa en Comú, per la seva banda, tampoc van rebre amb els braços oberts l'establiment. Entre d'altres, els comuns lamentaven que aquest tipus d'establiments fomenti l'ús del cotxe, en un lloc que ja està prou saturat, i que, a més, provoca més pol·lució.

A més, també es va crear una campanya de recollida de signatures a Change.org fa poc més d'un mes, tot i que sense gaire èxit: va recollir unes 335 signatures.

Per si fos poc, durant les obres, i especialment en el seu darrer tram, des de finals de novembre, hi ha hagut queixes per les afectacions que han tingut a la mobilitat. I és que les obres han obligat a tallar un lateral de la rotonda del Doré i un carril de la rambleta del Pare Alegre en direcció a les autopistes, un fet que, en hora punta, ha provocat embussos.

La transformació de la fàbrica Segura en un McDonald's, en pocs mesos

Les obres per construir el nou restaurant van començar al juny amb la demolició de gran part de l'antiga Fàbrica Segura, un edifici en desús des de feia uns quants anys que ocupava la cantonada de la rambleta del Pare Alegre amb el carrer del Pintor Fortuny, a pocs metres de la rotonda del Doré i en un lloc estratègic, com és l'entrada al centre de Terrassa per la C-16 i la C-58, molt a prop del centre històric i davant de l'estació d'autobusos.

El passat mes de juny van començar els treballs d'enderrocament a gran part de l'edifici, que aviat van quedar coberts per una lona blava. La feina de desenrunament va durar mesos, i a mitjans d'octubre es va començar a instal·lar l'estructura prefabricada que acollirà el restaurant.

L'estructura bàsica es va acabar en pocs dies, a finals de novembre, quan es van instal·lar els rètols de McDonald's i es van començar a ultimar els detalls, com el mobiliari, la decoració, la terrassa o un gran rètol que es veurà des de lluny.
 

L'antiga fàbrica Segura, a la Rambleta del Pare Alegre. Foto: POUM


 

Obres de construcció de McDonald's, fa unes setmanes. Foto: POUM