El comitè d'empresa del CST expressa el seu rebuig al Pla de Reequilibri

Asseguren que el pla de viabilitat presentat a la Generalitat recupera les retallades en plantilla que van rebutjar el mes de febrer

Redacció
22 de desembre del 2016
Actualitzat el 23 de desembre a les 8:00h
El Comitè d'Empresa del Consorci Sanitari de Terrassa ha denunciat que el pla d'empresa de l'ens, necessari per equilibrar els pressupostos i per recuperar l'autonomia de gestió suspesa per la Generalitat, afectarà les condicions de treball de la plantilla, unes mesures que ja es van plantejar el febrer i que van causar un fort rebuig.

Segons afirma el comitè en un comunicat, entre les mesures del pla, aprovat el 29 de novembre, hi ha diverses retallades en recursos humans que ja es van rebutjar a principis del 2016, després d'un seguit de protestes que van acabar amb la visita del conseller de Salut, Toni Comín, i de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

El text que han enviat als mitjans assegura que Comín i Ballart "han enganyat el comitè d'empresa del CST i la ciutadania". Al conseller li retreuen que no mantingui la seva paraula de que "el reequilibri dels comptes no passaria per afectar les condicions laborals o retributives" dels treballadors, mentre que acusen l'alcalde de no complir la resolució del ple en defensa de la sanitat pública, que deia el mateix, aprovada l'abril.

El comitè diu que, després de retallar 42,9 milions d'euros en condicions laborals del personal del CST, encara tenen greuges, com el fet de no haver rebut encara la paga de Nadal del 2012, i que ara no hi ha motiu per retallar 700.000 euros més.

Els representants dels treballadors diuen que, per exemple, els diners es podrien treure del lloguer que paga, per l'Hospital de Sant Llàtzer, el Consorci a la Fundació Sant Llàtzer, participada majoritàriament per l'Ajuntament: uns 600.000 euros anuals. Al consistori, de fet, li demanen més implicació amb l'empresa, un compromís que no detecten.

També culpen el Departament de Salut del deute estratosfèric del CST, ja que el Consorci ha fet serveis per al CatSalut que, després, no ha pagat, un dèficit que calculen en 1,3 milions d'euros anuals aproximadament. Només el pagament d'aquest deute, diuen, ja sanejaria gran part del deute del CST.

Per tots aquests motius, el comitè expressa "el seu absolut rebuig" a les mesures laborals del Pla, i, si no hi ha novetats, convocarà una assemblea de treballadors el 9 de gener per exposar la situació al personal i plantejar mobilitzacions.