L'Ajuntament de Terrassa substituirà arbres i en plantarà de nous al carrer Major i a la Cogullada

Les actuacions seran, concretament, a la carretera de Martorell i al carrer del Rosselló | També comença una campanya d'esporga que afectarà 2.400 arbres de tota la ciutat

La Torre
22 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:20h
Arbres del carrer Major de Terrassa
Arbres del carrer Major de Terrassa | GSV
L'Ajuntament de Terrassa comença aquest divendres una actuació de substitució d'arbres i plantació de nous exemplars al carrer de Rosselló i la carretera de Martorell, al barri de la Cogullada, i al carrer Major, al Centre. En total, es plantaran 38 exemplars nous, 24 dels quals substitueixen d'altres exemplars retirats per diferents motius. Tot i formar part del mateix projecte, les tres actuacions tenen característiques diferents.

Els treballs s'iniciaran al carrer de Rosselló, on es millorarà la idoneïtat de les espècies. Més de la meitat dels arbres d'aquest carrer són Pyrus communis, que produeixen un fruit que en madurar cau a terra i genera molèsties al veïnat, tant per la brutícia com pel risc de caiguda. Aquesta circumstància obliga a destinar recursos a la neteja que es podrien assignar a altres tasques. Per això, se substituiran els 18 exemplars que originen aquests problemes. Els arbres es trauran i al seu lloc se'n plantaran d'altres d'una espècie que no causarà aquests problemes.

En la mateixa línia de treball, l'Ajuntament aprofita per plantar arbres a cinc escocells que tenien soques d'exemplars que havien estat tallats per malalties, i dos més a llocs on mai hi havia hagut arbres. En total, es plantaran en aquest espai un total de 25 exemplars.

Seguidament, l'Ajuntament plantarà sis arbres a la carretera de Martorell, entre el carrer de Rosselló i el carrer del Pintor Torras. Es col·locaran a sis escocells que, després de la darrera reurbanització de la zona, no havien estat utilitzats.

Finalment, també s'intervindrà al carrer Major, on es restituiran unes alzines mortes. Es tracta de sis exemplars que s'hauran de treure, i un més que havia estat prèviament talat. En total, es plantaran set nous arbres.

A banda de la retirada dels arbres malalts o morts i de la plantació dels nous exemplars, les actuacions inclouen la preparació dels escocells per a la intervenció, amb la inclusió, per exemple, de mecanismes de protecció de les arrels. Tot el projecte compta amb un pressupost de 20.645,89 euros (IVA inclòs) i la durada prevista és d'un mes. L'execució ha estat encarregada a Natural i Art Jardiners, SL.

L'Ajuntament posa en marxa una campanya intensiva de poda a 2.448 arbres

D'altra banda, durant les setmanes vinents es durà a terme una campanya intensiva d'esporga, que s'adreçarà a 2.448 arbres distribuïts per una vintena de barris de tota la ciutat. L'actuació es correspon amb les activitats habituals de poda estacional que s'ha d'executar durant els mesos d'hivern.

Aquesta campanya es va iniciar el passat 14 de desembre i compta amb un pressupost de 103.172,01 euros (IVA inclòs). L'empresa Natural i Art Jardiners, SL, és l'encarregada de desenvolupar aquestes feines. És possible que l'activitat dels operaris a alguns dels carrers pugui obligar a establir restriccions a l'estacionament. En aquests casos, les limitacions temporals seran anunciades prèviament al veïnat.

Aquestes activitats d'esporga s'han de desenvolupar en aquesta època de l'any a causa de l'activitat biològica dels exemplars. D'altra banda, l'actuació està indicada per tal d'evitar molèsties a la ciutadania i desperfectes a la via pública. En la mateixa línia, la poda és una de les activitats de l'estratègia de lluita integral contra les plagues.