​La Taula del Soterrament de Montcada vol reactivar les negociacions amb Foment

Entre altres accions es farà una concentració davant la delegació de l'executiu espanyol per reclamar una reunió amb el nou ministre

Capçalera d'una manifestació per exigir el soterrament de la R2 al seu pas per Montcada
Capçalera d'una manifestació per exigir el soterrament de la R2 al seu pas per Montcada | ACN
Redacció
22 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:59h
La Taula del Soterrament -integrada per tots els portaveus municipals, la plataforma Tracte Just-Soterrament Total (PTJST) i tècnics municipals-, s'ha reunit aquests setmana per fixar i decidir les accions per al proper trimestre per continuar reivindicant el soterrament de la línia de França al seu pas pel municipi. 

El grup de treball ha acordat realitzar diferents accions per aconseguir que el nou ministre de Foment, Iñigo de la Serna, es reuneixi amb el consistori montcadenc i la Generalitat per reactivar les negociacions sobre el soterrament de les vies a Montcada i Reixac. Entre aquestes iniciatives està realitzar una concentració davant la Delegació de Govern per reclamar aquesta trobada.

En aquest sentit, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha recordat que "s'han demanat nombroses peticions de reunió al Ministeri i continuem sense obtenir resposta" i ha afegit que "en el cas que les relacions institucionals entre administracions no prosperin s'apostarà novament per la mobilització social coordinada per la plataforma".

També s'ha acordat anar a les oficines de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) per reclamar una resposta a la moció aprovada pel Ple de l'Ajuntament el passat mes d'octubre en relació a la seguretat dels passos a nivell al municipi. A més, la Taula realitzarà una nova convocatòria als diferents grups parlamentaris del Congrés que van signar el document Compromís per Montcada. 

D'altra banda, en la reunió s'ha decidit constituir una comissió de treball per organitzar l'acte d'homenatge a les víctimes del tren, previst per al proper 9 de març, i les jornades del soterrament. Els assistents a la trobada han consensuat realitzar un acte públic per informar sobre l'estudi preliminar que va fer Barcelona Regional sobre un projecte alternatiu per soterrar la línia de França amb una reducció considerable del seu cost econòmic.