VÍDEO La CUP de Terrassa estripa fotos del rei enmig del ple municipal

Els cupaires han fet aquesta acció després de presentar una moció per solidaritzar-se amb els encausats per cremar fotos del rei | PP titlla la CUP de "feixistes" i Aguinaga (C's) diu que "els autèntics herois són els assassinats per ETA, els joves de SCC agredits o els que vam celebrar el dia de la Constitució a Rubí"

La CUP ha estripat fotos del rei en mig del ple municipal de desembre
La CUP ha estripat fotos del rei en mig del ple municipal de desembre | Twitter @CUP Terrassa
Joaquim Albalate
22 de desembre del 2016
Actualitzat a les 8:49h
El ple municipal d'aquest dijous a Terrassa ha tingut moments de tensió, tot i haver estat protagonitzat per "l'esperit nadalenc". El punt que ha aixecat més polèmica ha estat la proposta de resolució presentada per la CUP en defensa de la llibertat d'expressió i en solidaritat amb els encausats per cremar fotos del rei.

Després d'un debat escalfat, en què la regidora cupaire, Maria Sirvent, ha carregat contra la monarquia "anacrònica, antidemocràtica i símbol d'opressió dels Països Catalans" i ha defensat el fet de cremar les fotos del rei. En el seu segon torn de paraula, Sirvent ha estripat, com a acte "pacífic, simbòlic i polític" una foto del rei, mentre un grup de militants i simpatitzants de la CUP i Arran feia el mateix a la zona de públic.

El PP titlla la CUP de "feixista" i C's diu que els herois són els assassinats per ETA

De fet, durant el debat de la moció, els regidors del PP, Álex Rodríguez Ulloa, i David Aguinaga, de Ciutadans, han atacat durament la CUP. El popular ha afirmat que, després de la moció que proposava "prohibir que els regidors vagin lliurement als actes religiosos que vulguin", era cínic que Sirvent defensés la llibertat d'expressió. Rodríguez també ha considerat que la proposta cupaire era un atac polític a la justícia, un atac "autoritari i feixista".

Aguinaga s'ha sumat a les crítiques de Rodríguez. El regidor de Ciutadans ha afirmat que "tot el que no agrada a la CUP ho vol prohibir o cremar", com la Inquisició. Aguinaga ha dit que la CUP "vol fer passar per herois" els encausats, quan "els autèntics herois són els membres dels cossos i forces de seguretat de l'estat i els regidors assassinats per ETA o els joves de Societat Civil Catalana insultats i agredits a la UAB per feixistes disfressats d'antifeixistes, o nosaltres mateixos que estàvem a Rubí celebrant el dia de la Constitució mentre uns energúmens separatistes intentaven tapar-nos amb megàfons".

Finalment, el ple ha aprovat considerar que la crema de fotografies del rei és un acte simbòlic i que no hauria de ser un delicte, i expressar la solidaritat amb els acusats per l'Audiència Nacional, però ha rebutjat no reconèixer l'autoritat dels tribunals espanyols i demanar la dimissió del conseller d'Interior, Jordi Jané.