El ple de Terrassa aprova buscar un nou ús per l'edifici dels antics Jutjats

L'edifici, força degradat, està buit des del gener del 2009

La Torre
22 de desembre del 2016
El ple municipal de Terrassa del mes de desembre ha aprovat donar un nou ús a l'edifici dels antics Jutjats, a la rambla d'Ègara. El PP ha presentat una moció per a trobar una utilitat a aquest edifici, que el seu portaveu, Álex Rodríguez, ha titllat de "monstruós", inaugurat el 1984 i tancat des del 2009.

La moció explica que la rambla d'Ègara és una de les artèries principals de la ciutat, per mobilitat i, a més, en l'àmbit comercial, cultural i de serveis, i que, al número 342 hi ha el gran edifici que genera un "espai fosc, fred, inaccessible i brut" al costat del "destacat i important" Centre Cultural. Sobretot, diu, pel "nul manteniment relatiu" de neteja i il·luminació que pateix.

Per tant, l'Ajuntament ha aprovat estudiar conjuntament amb la Generalitat, la propietària de l'edifici, les funcions i objectius que pugui complir l'edifici per a la ciutat, sigui en forma de serveis socials, administratius, atenció a la ciutadania o culturals, per exemple.

La proposta s'inclou en les diverses accions per "evitar buits i zones obscures que trenquin el conjunt de l'espai", com la moció per la decoració de parets mitgeres aprovada al ple de novembre.