literatura

​Jaume Cabré publica nou llibre després de sis anys del «Jo confesso»

L'escriptor, un referent de la literatura catalana contemporània, publicarà el 5 d'abril “Quan arriba la penombra”, un conjunt de relats colpidors i plens de passió | Els seus llibres es poden llegir en 30 llengües

per Redacció, 21 de desembre de 2016 a les 15:17 |
Jaume Cabré | Editorial Proa
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sis anys després de Jo confesso, Jaume Cabré torna a les llibreries aquesta primavera amb una nova obra narrativa, Quan arriba la penombra. El treball es publicarà el 5 d'abril simultàniament en català (Proa) i en castellà (Destino).

Cabré ha escrit una gran obra de maduresa. Quan arriba la penombra és un conjunt de relats colpidors i plens de passió. Són històries tocades per la foscor i per la ràbia, però també per la ironia, la fantasia i el joc. Hi veiem, per exemple, un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d'un mestre, un candidat al Nobel davant d’una visita inoportuna, un escriptor que amenaça l'editor amb una novel·la inquietant, un ancià que passeja pels escenaris on va fer la guerra, però també un personatge que es refugia dins d’un quadre de Millet. Les històries es trenen i es visiten les unes a les altres, sempre amb dinamisme i vivacitat. Sis anys després de Jo confesso, Jaume Cabré torna amb una obra magna, compacta, plena de sensibilitat i de coratge.


 

La portada del llibre.

Jaume Cabré (Barcelona, 1947), és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Després de molts anys dedicats a l’ensenyament i al gionmatge televisiu, avui es dedica íntegrament a la literatura. La seva feina literària està centrada en la novel·la i els contes; però també ha publicat teatre i diversos llibres de reflexió sobre l’escriptura i la lectura. Va saltar amb força en el panorama literari internacional d’avui amb Les veus del Pamano, i també amb novel·les com Senyoria i L'ombra de l'eunuc; també cal destacar el seu recull de contes Viatge d'hivern, i el seu llibre d’assaig Les incerteses. Jo confesso és l’obra monumental que l’ha consolidat com el referent dels autors catalans contemporanis.

L’obra de Jaume Cabré es pot llegir en 30 llengües. Tant Les veus del Pamano com Jo confesso han superat de llarg els 100.000 exemplars venuts en llengua catalana.

 

Participació