Ballart posposa la votació de la nova Síndica per buscar el màxim consens

L'alcalde ha decidit retirar el punt del ple del dia i parlarà amb els grups municipals per evitar que la institució de la Sindicatura surti debilitada d’un procés que ha generat crítiques

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidint un ple
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidint un ple | J. A.
La Torre
21 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:13h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha retirat de l'ordre del dia del ple la proposta de resolució en què hi elevava l'elecció de la persona que ocuparà el càrrec de Síndic Municipal de Greuges.

La decisió de l'alcalde té per objectiu evitar que es generi divisió al voltant de la figura de la Sindicatura i vetllar per preservar aquesta institució, davant dels dubtes que el procés de participació ciutadana ha generat. L'elecció, doncs, queda posposada a una pròxima sessió plenària. En els pròxims dies l'alcalde convocarà les vuit persones que havien presentat candidatura a ocupar el càrrec de Síndic, per escoltar de primera mà les seves valoracions del procés de participació ciutadana amb què han recollit suports.

Posteriorment, Ballart concertarà una ronda de reunions amb els grups polítics municipals per prendre la decisió oportuna i el màxim de consensuada possible davant d'una elecció que recau en el Ple municipal, tal i com indica el Reglament del Síndic Municipal de Greuges de Terrassa. L'alcalde parlarà, segons fonts municipals, amb els grups municipals, per abordar amb consens l'elecció del nou Síndic Municipal de Greuges, una figura que ha de garantir la protecció i defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns i veïnes de Terrassa en les seves relacions amb l'Ajuntament i els seus organismes dependents.

La retirada del dictamen del Ple d'avui no implica en cap cas l'anul·lació del procés que s'ha dut a terme, un procés que és fruit del Reglament aprovat aquest estiu pel Ple Municipal, i que va entrar en vigor a l'octubre. El procés de recollida de suports per a les candidatures presentades s'ha dut a terme en aplicació d'aquest Reglament, i utilitzant per al vot telemàtic una plataforma que acostumen a utilitzar diversos ajuntaments en processos de participació com aquest, que no són de votació directa. Malgrat les crítiques que ha suscitat entre algunes entitats, grups polítics i candidatures presentades, en el procés no s'ha comès cap irregularitat, i no s'ha registrat cap denúncia al respecte.