«Este libro no se corta»: un any a través dels collages d'Imanol Buisán

L'artista egarenc, que fa un collage cada dia a partir de llibres en desús, exposa la seva obra a la casa Soler i Palet

L'exposició de Buisán, a la casa Soler i Palet
L'exposició de Buisán, a la casa Soler i Palet | Marc González
La Torre
21 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:18h
"¡Este libro no se corta!", crida Imanol Buisán mentre es dedica a estripar tota enciclopèdia que tingui a les seves mans, perquè destruint crea.

La casa Soler i Palet acull des de dissabte passat tota l'obra diària realitzada durant l'any 2015 per l'artista egarenc Imanol Buisán. Un exercici rutinari en el qual fa tres anys que està immers, i amb què encara continua. És la primera vegada que el conjunt de 313 collages en format postal s'exhibeix conjuntament. Són 313 perquè en fa un cada dia, però els caps de setmana en fa un en total.

L'Imanol ha trobat en el collage el seu mitjà d'expressió i, a partir d'un treball molt estricte, fer un collage cada dia, investiga retallant l'ànima de llibres en desús als que reviu expandint el seu propi significat. Una manera meticulosa que, a mesura que passen els mesos, investiga buscant dialectes en una exploració continua.

L'exposició estarà oberta fins al 29 de gener i ha sigut comissariada per la crítica d'art i curadora Pilar Bonet, que comenta que "Dia a dia, tall a tall, sempre amb els mateixos moviments de les mans, a la taula comuna i escoltant la mateixa música, Imanol engalza restes de papers fins i delicats que es desencarnen del seu continent original per a iniciar una nova vida en llibertat. Tots els sons i les olors dels estris d'aquest ritual li son familiars, però cada dia hi ha un repte i una descoberta: l'experiència del llenguatge".

L'any 2015 és clau en el desenvolupament de la seva feina diària, amb la intenció de no encaixar-se en un estil començarà a introduir limitacions que el portaran a un laboratori de dialectes dins del llenguatge del collage.

 

La inauguració de l'exposició, amb el regidor Jordi Flores, la crítica Pilar Bonet i Imanol Buisán Foto: Marc González