Èxit del 7è Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa més participatiu

Mario Sinuès i Noemí Moreno s'imposen en el duatló, mentre que Just Sociats i Gemma Cadafalch guanyen la cursa

Podi de la Cursa de Muntanya en categoria masculina.
Podi de la Cursa de Muntanya en categoria masculina. | CN Terrassa
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 20:14h
El Club Natació Terrassa, a través de la secció de triatló, va organitzar diumenge la setena edició del Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa, inclosa en el Circuit Català de Duatló de Muntanya i en la Lliga de Clubs, en el marc del calendari de la Federació Catalana de Triatló. La prova va exhaurir el nombre màxim previst d’inscripcions i va aplegar 655 participants (280 en la cursa i 375 en la duatló), cosa que suposa un increment substancial respecte els 530 de l’edició del 2015. Com en els anys anteriors, 50 cèntims de l’import de la inscripció de cada participant es van destinar a la Marató de TV3, dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Més d’un centenar de voluntaris van contribuir perquè la prova es desenvolupés amb la màxima seguretat.

El circuit d’enguany va presentar algunes novetats. Els participants no van sortir directament cap als camps en direcció al Club Egara, sinó que van fer una volta circular prèvia per l’Avinguda Parlament, Carrer Sabadell i Carrer de l’Estatut per estirar el grup i permetre que el públic pogués gaudir més estona dels corredors abans d’endinsar-se en terreny no asfaltat. Així mateix, es va modificar el circuit per tal de tallar la B40 només en el moment de la sortida i es van reubicar els boxes per tal de preservar la zona de gespa del Parc de les Nacions Unides.

Just Sociats reedita el triomf de l’any passat

El matí va arrencar amb la disputa de la Cursa de Muntanya sobre deu quilòmetres de recorregut. En l’apartat masculí, el triomf va recaure en Just Sociats, que va imposar-se amb una marca de 40’08”. L’egarenc va avantatjar en quaranta-set segons el segon classificat, Arnau López, mentre que David Garcia va ser tercer amb un crono de 41’02”. Cal destacar que el triatleta del CN Terrassa Cicles Morenito Dani Ratera va finalitzar setè amb un registre de 42’30”.

En categoria femenina, Gemma Cadafalch va vèncer la cursa amb un temps de 49’36”, per davant de Neus Vidal, segona amb 50’23”. Eva Guimerà va pujar al tercer graó del podi amb 51’22”.

Mario Sinuès guanya el duatló

Després de la Cursa, va arribar el plat fort del dia, el Duatló de Muntanya, integrat per tres sectors: 6 quilòmetres de cursa a peu, 20 quilòmetres en bicicleta tot terreny i 3 quilòmetres finals més de cursa a peu, en un recorregut que va transcórrer pels camps del voltant de Can Roca.

Mario Sinuès (T-Bikes Club Triatló) va proclamar-se guanyador d’una prova prou disputada, atès que els dos primers classificats van quedar separats per onze segons. Sinuès va establir un temps d’1h31’44”, tot superant Francesc Freixer (Grup Esportiu Esteve), segon amb 1h31’55”. El tercer lloc va recaure en Aníbal Fidalgo (Club Medina Triatló), amb una marca d’1h33’18”.

Quant a l’apartat femení, Noemí Moreno (CA Igualada) va dominar la prova amb molta comoditat. Va imposar-se amb un registre d’1h54’12”, tot avantatjant la segona classificada, Laura Gómez, en més de tres minuts (1h57’41”). Teresa Pons (Prat Triatló 1994) va completar el podi amb una marca de 2h00’26”.

El 7è Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa va comptar amb la col·laboració de Cicles Morenito, Nutrisport, Cafès Dern, Maximer, Aneto, Hoko, Vitae, Farmàcia Montse Balasch, Nutritional System, Madform i Epaplus.