Ciutadans reclama una auditoria del sistema d'identitat digital de Terrassa

El portaveu del partit, Javier González, insta al govern municipal a auditar l'actual sistema d'identitat digital, i estudiar un pla de mesures per implantar-ne un de nou que "millori la participació ciutadana i la seu electrònica"

La Torre
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:45h
El grup municipal Ciutadans (C 's) a l'Ajuntament de Terrassa ha instat el govern local a auditar l'actual sistema d'identitat digital, amb l'objectiu de garantir que des d'un únic dispositiu es pugui emetre un únic vot de manera unívoca en casos com el de l'elecció del nou Síndic.

El portaveu del partit al consistori, Javier González, ha manifestat que l'actual sistema d'identitat digital "té una manca d'elements de qualitat democràtica en els processos participatius", tal com s'ha vist en el recent procés de consulta ciutadana. "En aquest procés es podien emetre diversos vots des d'un mateix dispositiu i amb la mateixa identitat", ha matisat el portaveu de Ciutadans.

En aquest sentit, González ha remarcat que actualment existeixen sistemes "més segurs d'identificació digital" que ofereixen "més garanties en la validació de les dades dels ciutadans".

Així mateix, el portaveu de Ciutadans de Terrassa ha recordat que aquests nous sistemes permeten incrementar la relació i interacció entre els ciutadans i l'administració, al mateix temps que faciliten els tràmits administratius i econòmics a través dels diferents canals existents, telèfon i Internet.

De la mateixa manera, González ha subratllat que ara seria "un bon moment per sol·licitar a la Generalitat l'accés als nous sistemes d'identificació digital", amb l'objectiu de fer proves pilot i poder dur a terme una posterior implementació a l'Ajuntament de Terrassa.