Montcada destina 60.000 euros a complementar beques menjador d'infants vulnerables

La mesura se sumarà als ajuts que el consistori rep per part del Consell Comarcal

Imatge d'arxiu d'un menjador escolar
Imatge d'arxiu d'un menjador escolar | Estefania Escolà
Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:24h
Un total de 279 alumnes es beneficiaran aquest curs dels 60.000 euros que atorgarà l'Ajuntament de Montcada i Reixac per complementar les beques menjador. Aquests ajuts els atorga el Consell Comarcal del Vallès Occidental, que a la ciutat ha donat 605 beques, de les quals 580 són al 50% (3,10 euros per cada àpat) i 15 són al 100% (6,20 euros per àpat). Mitjançant l'ajut, l'Ajuntament atorgarà dos euros per cada àpat.

La presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, ha explicat que dels 580 alumnes que reben la meitat de la beca es troben en risc d'exclusió social, amb una situació social, familiar i econòmica molt precària que els fa molt difícil assumir la resta de la beca. A més, hi ha 14 infants més que han quedat fora de l'adjudicació del Consell Comarcal per diversos motius, però que també es troben en un greu problema de risc social i desemparament. Així mateix ha assenyalat que la xifra d'infants atesos directament des dels Serveis Socials municipals pot variar, en funció de la demanda de les famílies.

"Un cop més, els ajuntaments hem de fer molts esforços per cobrir unes necessitats que hauria d'assumir la Generalitat quan, a més, en el nostre cas, tenim moltes dificultats econòmiques; el govern català no ha adaptat la inversió en beques a les necessitats reals de la ciutadania", ha lamentat la regidora.