Èxit del concert de Nadal del Rotary Club de Terrassa

S'han recaptat 900 euros que aniran destinats a AVAN

Jordi Figueras, a l'orgue, durant el concert del Rotary Club
Jordi Figueras, a l'orgue, durant el concert del Rotary Club | RCT
La Torre
17 de desembre del 2016
El Tradicional Concert de Nadal Solidari del Rotary Club de Terrassa s'ha celebrat aquest dijous en l'incomparable marc de l'església de Sant Pere, dins de la Seu d'Ègara.

Aquest any el concert ha estat interpretat exclusivament per l’organista Jordi Figueras Carreras, que ha volgut commemorar el 20è aniversari de l’orgue de Sant Pere amb un concert espectacular que ha repassat les diferents escoles europees de música barroca per orgue i, al final, ha tancat la vetllada lírica amb la nadala Santa Nit, cantada pels assistents amb la música d'orgue d'acompanyament.

El mateix Jordi Figueres ha fet la introducció al concert, explicant els orígens de l'orgue de Sant Pere i el perquè de les peces triades pel concert. A tots els assistents se'ls ha lliurat un fulletó amb la historia de l'orgue i l'explicació de cada peça interpretada en el concert.

El Rotary Club ha volgut destacar la presència de Rosa Maria Ribera, primera tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Terrassa, i de Vicenç Creus, president de l'entitat AVAN, que ha estat present en el concert acompanyat d'altres membres d'aquesta entitat, que aquest any ha estat l'escollida per dedicar la totalitat de la recaptació obtinguda.

Per tercer any, el programa de mà s'ha realitzat en format de punt de llibre, reproduint un detall del retaule del martiri de Sant Tomàs Beckett del segle XII a Santa Maria.

Es calcula que la venda de les entrades del concert, una vegada comptabilitzades les aportacions de la fila zero, arribarà a uns 900 €, que seran destinats íntegrament a benefici d'AVAN, per la seva vetlla per millorar la qualitat de vida de les persones afectades de malalties neurològiques.

El Past-president del Rotary Club de Terrassa, Josep Puy, s'ha adreçat als assistents, agraint la seva presència, i recordant que aquest ja és un acte consolidat dins de la programació cultural de la ciutat durant les festes de Nadal i que serveix cada any per ajudar a diferents projectes solidaris.

En el seu parlament, ha agraït a la Parròquia de Sant Pere que cada any cedeixi l'església per poder allotjar aquest concert, a Jordi Figueras per la voluntat d'organitzar-lo i d'interpretar tot un concert a l'orgue, a Industries Gràfiques Serafí per recolzar el concert solidari i produir sense cost tots els materials impresos, i a diversos socis del Club, que amb la seva dedicació i treball han fet possible aquest concert.