La Generalitat suspèn l'autonomia de gestió del Consorci Sanitari de Terrassa

El director gerent, Alfredo García, afirma que "no és una intervenció" i que "no afectarà el servei, l'activitat assistencial ni la plantilla" | El CST ja té avançat el pla de viabilitat per recuperar la gestió

Joaquim Albalate
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:06h
L'Hospital de Terrassa és la instal·lació més gran del CST, que dóna servei a més de 160.000 persones
L'Hospital de Terrassa és la instal·lació més gran del CST, que dóna servei a més de 160.000 persones
El Consorci Sanitari de Terrassa assegura que el fet que la Generalitat hagi suspès la seva autonomia de gestió "no és una intervenció" sinó que és "una situació administrativa diferent", com la de qualsevol empresa controlada per l'administració catalana.

El gerent del CST, Alfredo García, ha explicat a LaTorre que el que passa és que "s'incrementen els mecanismes de control i estaran més a sobre de les activitats del Consorci"., a efectes pràctics, l'únic que passarà és que "des de la gerència del Consorci haurem de fer uns quants informes més". "No tindrà cap afectació sobre l'assistència ni sobre els serveis als ciutadans, ni sobre la plantilla", ha insistit García.

Aquest divendres al matí, el CST ha anunciat en un comunicat que "fruit del dèficit pressupostari que ha anat acumulant al llarg dels anys", la Generalitat li havia notificat la suspensió de l'Autonomia de Gestió.

La governança i la direcció del CST, que preveien aquesta situació, portaven treballant durant tot l'any en l'elaboració d'un pla de viabilitat, que ha estat aprovat per la Generalitat de Catalunya i que, per tant, retornaria al CST la seva autonomia de gestió.

El CST afirma que el pla de viabilitat reconeix una sèrie d'aportacions econòmiques en funció de la seva activitat, que estarien destinades a recuperar l'equilibri financer i a disminuir l'endeutament de l'entitat.

El Consorci Sanitari, que dóna servei, a més de a part de Terrassa, a Matadepera i Castellbisbal i a part de Rubí, Sabadell i Sant Quirze, està format per la Generalitat de Catalunya, la Fundació Hospital de Sant Llàtzer i l'Ajuntament de Terrassa. Precisament, La Torre ha volgut saber la postura del consistori, però fonts municipals han afirmat que encara no han valorat els fets en profunditat i que fins dilluns no donaran una resposta.