El Tió Solidari de Catalunya Ràdio serà aquest dissabte a Terrassa

Serà al matí, als establiments Esclat i Abacus, i hi haurà diferents activitats pensades per als nens

El Tió Solidari de Catalunya Ràdio
El Tió Solidari de Catalunya Ràdio | CCMA
La Torre
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:23h
Aquest dissabte el Tió Solidari de Catalunya Ràdio serà a Terrassa. El Tió de mida real serà a la seu d'Abacus a la ciutat egarenca, i un altre, de menors dimensions, serà a l'hipermercat Esclat.

Les aportacions a Terrassa es podran fer a l'Esclat, de deu del matí a dotze del migdia, a l'Avinguda de Josep Tarradellas, 2. Allà també hi haurà un taller de cuina infantil on es farà un tronc de tió amb galetes. Començarà a les 10 h i hi haurà diversos torns. La durada del taller és d'una hora i estarà dirigit per monitores especialitzades. A més, hi haurà una carpa d'El Banc dels Aliments per recollir les donacions de menjar per als més petits. Poc abans de les onze, es farà una primera cagada d'El Tió Solidari i Guillem Cabra ho explicarà en directe a "El suplement" de Catalunya Ràdio, amb Ricard Ustrell.

A Terrassa també es podran fer les donacions del Tió Solidari a la botiga de la cooperativa Abacus, de 12 h a 14 h. L'establiment és al carrer de la Font Vella 72-78. Allà hi haurà un contacontes a les dotze del migdia i també l'espectacle de titelles "Una de pastorets" a càrrec de Rosa Fité. A tres quarts d'una, es farà cagar el tió solidari de grans dimensions, i Guillem Cabra tornarà a connectar amb el programa "El Suplement".
 
Recordem que el Tió Solidari es col·loca per recollir menjar per a nadons en benefici del Banc dels Aliments, amb el suport de Bonpreu, Esclat i Abacus Cooperativa. La campanya nadalenca, destinada a les famílies més necessitades de Catalunya, també té l'objectiu de recordar la tradició de fer cagar el tió entre els infants. Amb aquesta acció solidària, l'emissora manté el seu compromís amb la fundació del Banc dels Aliments, que treballa des de fa més de 25 anys per ajudar a pal·liar la fam al nostre país. 

Ara, tothom que vulgui col·laborar amb el Tió Solidari pot adquirir vals d'un euro als establiments Bonpreu, Esclat i Abacus cooperativa, en una campanya que s'allargarà fins al 5 de gener. Per internet, també hi ha la possibilitat de comprar participacions a online.abacus.coop i iquodrive.com. Amb els diners recollits amb aquests vals, es prepararan lots que des del Banc dels Aliments s'entregaran a famílies amb infants que tenen mancances alimentàries. 

Després dels més de 52.000 quilos de menjar infantil recollits durant la campanya del 2015, aquest Nadal també es demanen aliments especialment per a nadons, com ara llet de continuació I i II, cereals per a farinetes (amb gluten i sense) i potets de fruita i verdura. Es tracta de productes dels quals habitualment es recull poca quantitat i que són els més necessaris per a les entitats beneficiàries amb qui treballa el Banc dels Aliments. 

L'acte final d'aquesta edició del Tió Solidari es farà el 23 de desembre amb una programació especial al Teatre Coliseum de Barcelona. Allà també es recolliran aliments per fer engreixar un tió de vuit metres que serà present a la matinal festiva i solidària.