La Generalitat suspèn l'autonomia de gestió del Consorci Sanitari de Terrassa pel seu dèficit pressupostari

L'organització elabora un pla de viabilitat per redreçar la situació

ACN
16 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:46h
L'Hospital de Terrassa, en una imatge d'arxiu
L'Hospital de Terrassa, en una imatge d'arxiu
La Generalitat ha suspès l'autonomia de gestió del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) pel dèficit pressupostari que ha anat acumulant al llarg dels anys. Segons un comunicat de premsa de l'entitat difós aquest divendres, "aquest fet no suposa una intervenció directa per part de la Generalitat".

Com que aquesta situació era previsible, la governança i la direcció del CST han estat treballant durant tot l'any per elaborar un pla de viabilitat, que ja ha estat aprovat pel govern català, que, previsiblement, retornarà al consorci "la seva autonomia de gestió". L'organització sanitària egarenca ha assegurat que "l'atenció sanitària de la població, l'activitat assistencial i la cartera de serveis del centre no es veuran afectades en cap moment" per la suspensió de l'autonomia de gestió.

El pla de viabilitat aprovat per la Generalitat "reconeix una sèrie d'aportacions econòmiques i finançament al CST en funció de l'activitat assistencial que realitza" per tal de "recuperar l'equilibri financer i disminuir l'endeutament de l'entitat".