Joguines artesanes i intercanvi de roba d'hivern, a la segona edició de la Fira Rebel

Serà aquest diumenge a la plaça de la Creu Gran | Pretén crear una "alternativa anticapitalista, anticonsumista i feminista" de cara a les festes de Nadal

La primera edició de la Fira Rebel, el passat octubre, va ser un èxit
La primera edició de la Fira Rebel, el passat octubre, va ser un èxit | Fira Rebel
La Torre
16 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:36h
La Fira Rebel, que va néixer com una alternativa a la Fira Denim de l'octubre, celebra aquest diumenge la seva segona edició per fomentar "un Nadal no consumista". Serà a partir de les deu del matí a la Plaça de la Creu Gran de Terrassa.

Principalment, la fira acollirà un mercadet gratuït i d'intercanvi de roba, centrat en peces d'hivern, i en una mostra de joguines artesanals, amb un taller de com fer aquestes joguines a casa. 

La segona edició de la fira vol fer tornar joguines com el micado, els guixos i altres, que tinguin en comú, a més, un caràcter no sexista, "marcant una diferència amb les joguines mainstream que es comercialitzen avui dia", amb material d'ús lliure i no mercantilitzat.

D'altra banda, també hi haurà paradetes d'artesans, que mostraran les seves confeccions, així com una parada amb llibres i samarretes de distribuïdores de Barcelona, com La Ciutat Invisible. La organització de la Fira Rebel, a més, fa una crida a què tothom porti llibres, roba, mobles i tot tipus d'estri que no utilitzi però que puguin ser d'utilitat per altres persones.

A banda de tot això, també hi haurà una taula rodona sobre joguines sexistes, un taller per modificar i reciclar la roba i un taller de kokedamas, una tècnica japonesa per tenir plantes sense fer servir testos, i trasplantament de plantes. I també inclourà, al migdia, una paellada popular amb opció vegana, que estarà acompanyada per música.

La Fira Rebel està organitzada per diferents moviments socials de la ciutat, com ara els centres Kasalet i Atzur o el col·lectiu feminista Rudes Rebels, entre d'altres. Pretenen així plantejar una alternativa anticapitalista, anticonsumista i feminista a la ciutat.
 

El cartell de la segona Fira Rebel Foto: Fira Rebel