Marc Armengol: «Tot el procés de l'aigua és correcte i no ens plantegem cap canvi»

El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de Terrassa afirma que la remunicipalització de l'aigua no està paralitzada tot i que el jutge hagi admès a tràmit el recurs de Mina

15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:17h
El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, en una imatge d'arxiu
El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Terrassa continua endavant amb l'extinció del contracte de concessió del subministrament de l'aigua a Mina. Així ho ha afirmat a La Torre el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, que diu que el procés segueix sobre el full de ruta previst, i continuarà així si el jutjat contenciós-administratiu número 4 de Barcelona, que ha admès a tràmit el recurs de Mina, no diu el contrari.

- En quin punt es troba el procés de l'aigua, ara que el jutge ha admès a tràmit el recurs?

- De moment no hi ha res paralitzat. El jutjat ha acceptat el recurs contenciós-administratiu de Mina, com sol fer, i ens dóna un termini per presentar la informació que sol·licita i, així, poder estudiar-ho i iniciar les investigacions pertinents. Nosaltres farem el mateix que fem sempre, donarem tota la informació que se'ns demani i farem tot el possible per facilitar les coses a la justícia.

- L'Ajuntament ja ha presentat les seves al·legacions?

- De moment, no hem fet res. De fet, encara estem esperant que ens arribi la resolució que diu que s'admet a tràmit, perquè ens ha d'arribar per correu postal. Aleshores podrem respondre.

- S'aturarà el procés de remunicipalització de l'aigua?

- En absolut. Continua el mateix procés administratiu, el que es va acordar al ple. Els tècnics treballen sobre el full de ruta planejat. Al final, l'únic que ha passat és que s'ha acabat el contracte, i ja fa mesos, anys fins i tot, que es treballa per poder actuar quan arribés aquest moment. S'està treballant en la liquidació del contracte i en la reversió de béns que pertoca a un cas d'aquestes característiques, i s'ha aprovat una pròrroga perquè no ens ha donat temps a definir un nou model.

- Quins són els propers passos que es donaran?

- Els tècnics treballen en el nou model de gestió i estan estudiant les diferents opcions, des de la privada fins la pública. Nosaltres, de moment, continuem amb el mateix full de ruta, si el jutge no diu el contrari; tot i que donarem tota la informació necessària per demostrar que no hem fet res malament.

- I com està, ara, el servei d'aigua? Continua amb les mateixes condicions?

- El servei continua com fins ara, si bé hi ha una pròrroga del contracte amb, de moment, les condicions que va aprovar el ple, que durarà fins el juny. En principi, com que creiem que tot el procés que estem seguint és legal i correcte, no ens plantegem fer cap canvi en cap moment.