S'inicia la construcció de noves zones de lliure circulació de gossos a Terrassa

Les actuacions consisteixen en l'adequació de tres nous solars i el desplaçament d'un ja existent

Els gossos només poden anar sense corretja a les zones habilitades.
Els gossos només poden anar sense corretja a les zones habilitades. | Cristóbal Castro
La Torre
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:49h
L'Ajuntament ha posat en marxa aquesta setmana les obres de construcció de les noves zones de lliure circulació de gossos, un projecte que inclou la creació de tres nous espais i el desplaçament i millora d'un ja existent. Aquestes actuacions suposen una inversió de 151.220,31 euros (IVA inclòs) i s'emmarquen en les accions destinades al foment de la tinença responsable de mascotes i de la convivència entre els propietaris i propietàries dels animals i el conjunt de la ciutadania. Quan es completin les obres, la ciutat comptarà amb vuit zones de lliure circulació de gossos, a les que s'hi afegirà en el futur una novena, projectada al barri de Can Palet II.

Els treballs s'han iniciat, de forma paral·lela, a l'espai del Torrent Monner del Parc de Vallparadís i a l'espai ubicat entre el passeig del 22 de Juliol i els carrers d'Ausiàs Marc, de Frederic Soler i de Fontanella, al barri de Ca n'Aurell. Està previst que les obres comencin també, passades les vacances de Nadal, a l'espai situat a l'Horta dels Frares, també al Parc de Vallparadis, i, finalment, a l'ubicat a tocar de l'avinguda de Béjar, al barri de Can Tusell. Les actuacions consisteixen en l'adequació dels solars i la col·locació de tanques perimetrals. A les quatre zones s'instal·laran elements de mobiliari, com bancs o fonts, l'enllumenat i els corresponents panells informatius, on s'especifiquen les normes d'ús.

Les obres iniciades a l'espai del Torrent Monner són executades per l'empresa Baldo i Associats Constructora, SL., amb un pressupost de 30.887,71 euros (IVA inclòs) i un termini d'un mes i mig. El mateix temps d'execució està previst per a la nova zona per a la circulació de gossos de Ca n'Aurell, que té un pressupost de 41.926,66 euros (IVA inclòs) i l'està executant l'empresa Infraestructures Serveis i Obres del Vallès (Iseova). Construcciones Fertres, SL., té l'encàrrec de fer l'adequació de l'espai de l'Horta dels Frares. En aquest cas, es tracta de la zona ja existent, com a prova pilot, que tenia un règim horari particular es desplaça dins la mateixa zona, i el pressupost és de 37.569,99 euros (IVA inclòs). Finalment, Construcciones Jordi Riera, SL, farà l'adequació de l'espai de lliure circulació de gossos del barri de Can Tusell, unes obres que compten amb un pressupost de 40.835,95 euros (IVA inclòs).

Els espais de lliure circulació de gossos són els llocs on els propietaris poden portar els seus animals sense lligar i sense morrió, tret dels considerats de raça potencialment perillosa, que n'han de portar en tot moment. Els usuaris han de respectar un seguit de normes per gaudir d'una bona convivència amb la resta d'animals i per mantenir l'espai net.