La Cambra de la Propietat alerta d'un increment addicional del 4% en la plusvàlua

L'entitat demana a l'Ajuntament de Terrassa que revisi l'ordenança fiscal de la plusvàlua per tal d'ajustar el tipus impositiu, tal com s'havia previst en l'IBI

La Torre
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:49h
La Cambra de la Propietat de Terrassa i Comarca ha reclamat a l'Ajuntament de Terrassa, novament, que revisi les ordenances fiscals per a l'any 2017 aprovades pel ple a finals d'octubre. La Cambra ja havia presentat un seguit de reclamacions en aquest sentit. Ara, demana també que es revisi l'ordenança fiscal 2.4, relativa a la plusvàlua municipal, perquè podria suposar un increment del 4% a pagar, segons alerta l'entitat.

El BOE del dia 3 de desembre publica el Reial Decret-Llei 3/2016, de 2 de desembre, pel qual s'adopten "mesures en l'àmbit tributari dirigides a la consolidació de les finances públiques i altres mesures urgents en matèria social". En l'article setè d'aquest text legal, s'estableixen els coeficients d'actualització de valors cadastrals. Pel que fa als immobles de Terrassa, suposarà l'aplicació del coeficient multiplicador 1,04, és a dir, que hi haurà un increment addicional del 4%.
 
Les ordenances fiscals de Terrassa per al 2017 tenien en compte, pel que fa a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), el possible increment dels valors cadastrals, com finalment ha estat. Les ordenances estableixen, pel que fa a l'IBI, que el tipus impositiu s'adequarà perquè, malgrat l'increment imposat per l'Estat, la quota a pagar pels ciutadans s'ajusti i no suposi un increment per sobre del previst.

La Cambra de la Propietat alerta que altres anys es feia constar el mateix pel que fa a l'ordenança fiscal de la plusvàlua, però enguany no s'ha fet constar aquesta disposició al text. Per això, l'entitat demana que s'hi incorpori i s'eviti així una pujada addicional del 4% en aquest impost. Si no es fa el canvi, els ciutadans afectats hauran de pagar un 4% addicional de l'impost de la plusvàlua l'any vinent.