L'Ajuntament de Terrassa insisteix en que la concessió de l’aigua a Mina s’ha acabat

Afirma que el jutge no ha decretat la suspensió de manera urgent i que el consistori encara tindrà deu dies per al·legar quan rebi la citació per correu ordinari

Joaquim Albalate
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:08h
L'Ajuntament de Terrassa va aprovar l'extinció del contracte dijous passat
L'Ajuntament de Terrassa va aprovar l'extinció del contracte dijous passat | I. M.
L’Ajuntament de Terrassa afirma que la concessió de la gestió del servei públic d’abastament d’aigua per part de Mina Pública d’Aigües de Terrassa acaba aquest divendres, i que els béns reverteixen, per tant, al consistori. L’ens públic desmenteix que aquest i els altres acords adoptats i aprovats el passat 1 de desembre hagin estat suspesos cautelarment.

Segons afirmen fonts municipals, l’Ajuntament té constància del contenciós presentat per Mina contra els acords aprovats dijous passat, i que ha demanat la suspensió de l’execució dels acords, però, segons el consistori, el jutge ha desestimat que es faci de manera urgent. Així, l’Ajuntament tindria deu dies per fer al·legacions a la sol·licitud de suspensió dels acords, un cop el jutjat enviï la demanda presentada per Mina a l’Ajuntament per correu ordinari, i no per fax, com l’ha rebut.

D’altra banda, pel que fa a una citació per part del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per informar sobre com es produirà la subrogació dels treballadors i treballadores, i sobre si es garantiran els seus drets, l’Ajuntament hi acudirà tal com correspon, i informarà a la Generalitat que la subrogació es produirà amb totes les garanties pels treballadors un cop exhaurida la pròrroga de sis mesos aprovada pel Ple.

El consistori diu que Mina intenta desinformar

L’Ajuntament acusa Mina de difondre informacions de manera errònia, una “acció més de la campanya en la què s’acusa l’Ajuntament de no voler trobar una solució al debat sobre la titularitat del servei de l’aigua a la ciutat”.

El consistori ha volgut reiterar, una vegada més, que el contracte de concessió de l’any 1941, ha arribat a la seva fi, i que la titularitat del servei li correspon, i, tot i que “admet el dret de Mina de presentar els recursos i actes judicials que cregui convenient”, demana “veracitat i legalitat" a Mina per un tema tant seriós com és la gestió de l’aigua.