Tres-cents mil euros per rehabilitar l'antic ajuntament de Sant Pere

Les obres han de servir per posar en funcionament l'alberg de joventut de Terrassa

L'antic ajuntament, a l'Antic Poble de Sant Pere de Terrassa.
L'antic ajuntament, a l'Antic Poble de Sant Pere de Terrassa. | Wikimedia Commons
La Torre
07 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:14h
El passat dijous, 1 de desembre, es van posar en marxa les obres d'adequació i millora de l'edifici de l'antic ajuntament de l'Antic Poble de Sant Pere, per solucionar diferents desperfectes que presenta per filtracions d'aigua i per renovar diferents instal·lacions i equipaments. Les obres han de servir per finalitzar les actuacions necessàries per reprendre el projecte de posar en funcionament l'alberg de joventut de Terrassa.

Concretament, les obres consisteixen en l'adequació de les instal·lacions existents a l'edifici, amb la dotació de nous sistemes de prevenció i control de la legionel·losi, l'ampliació de la instal·lació elèctrica, així com l'adaptació a la nova normativa de renovació d'aire per al compliment dels requeriments d'estalvi energètic. També es preveu el tancament d'una part del pati, així com un seguit d'actuacions, a recomanació del Cos de Bombers, en previsió de l'ús de l'equipament en el projecte d'alberg de joventut. Les obres, adjudicades a Baldó i Associats Constructora, tenen un termini estimat de durada de cinc mesos i un pressupost de 300.031'08 euros. 

Des de l'Ajuntament de Terrassa, a través de diferents serveis municipals, s'està treballant per reubicar les entitats que fan ús de l'edifici, oferint-los diferents alternatives perquè la seva activitat es vegi el menys afectada possible durant els mesos que duraran les obres. A excepció de l'Agrupament Escolta i Guia Torrent de les Bruixes, en converses amb el servei municipal de Joventut i Lleure infantil per trobar la millor solució als seus requeriments, la resta d'entitats que fan ús de l'edifici estan sent reubicades a diferents espais progressivament. El cas de l'AEG Torrent de les Bruixes ha arribat a les portes de l'Ajuntament, on el grup va fer cau en protesta per la manca d'espai.

Edifici històric

L'edifici de l'antic ajuntament de Sant Pere de Terrassa va ser inaugurat el 1897. Es troba situat a la cantonada del carrer Major de Sant Pere i el carrer de l'Alcalde Parellada, a l'Antic Poble de Sant Pere. El municipi de Sant Pere de Terrassa va ser independent fins al 1904, quan el poble es va incorporar a Terrassa.

Entre els anys 2006 i 2010, les escoles taller de Foment de Terrassa van realitzar les obres principals de formalització del projecte de l'alberg de joventut de Terrassa projectat l'any 2005. A banda, a l'edifici s'hi va projectar la ubicació d'una sala polivalent i una sala-taller, així com uns espais per a l'Associació de Veïns de l'Antic Poble de Sant Pere, i per a la seu de l'Agrupament Escolta i Guia Torrent de les Bruixes. 

Després d'aquestes obres, mancaven una sèrie d'actuacions a les instal·lacions i adequacions a les normatives vigents, que encara no s'havien pogut realitzar i que ara s'inicien.